Ølandsboller a la Meyer

Super nemme ølandsboller lavet på kun 4 ingredienser.

Boller med smør på grå tallerken af sten

© Lone Kjær

Hjemmebagte ølandsboller a la Meyer

Det kræver ikke meget mere end lidt gær, vand og en pose Meyers brødblanding, før du kan lave dej til enten boller, brød eller flutes. Vær opmærk-som på, at dejen skal hæve koldt natten over.

Servering: 10 store boller

5½ dl vand

6-7 g gær

1 pose ølandsbrød-blanding

lidt olivenolie

Dag 1:

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt posen med ølandsbrød-blanding lidt af gangen, og rør dejen i 10-15 minutter. Det kræver en god arm og tålmodighed. Alternativt kan du bruge en røremaskine.
  • Dryp lidt olivenolie over dejen, og stil den tildækket på køl til næste dag.

Dag 2:

  • Tag dejen ud af køleskabet. Lad den stå ca. 1 times tid på køkkenbordet.
  • Form skødesløst dejen til 10 boller og løft dem forsigtig over på et stykke bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 ° og lad en bageplade blive i ovnen.
  • Løft forsigtigt bagepapir med boller over på den varme plade og kom den i ovnen. Skru ned til 230 ° og bag i 15-20 minutter, til bollerne er gyldne.
portræt af madskribent lone kjær

Relaterede Artikler