Ingefærsmåkager
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade

Velkrydret lille småkage a la dem, man får serveret i England.

Ingefærsmåkager med chokolade

Af opskriften bliver der mange småkager perfekt til en kop kaffe eller the. Opbevares småkagerne i en dåse med låg, holder de sig sprøde i længere tid.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 16 g hvedemel
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 10 g sukker
  • 10 g smør
  • ¼ æg
  • 6½ g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel med stødt ingefær, bagepulver og sukker.
  1. Smuldr smørret heri, og saml dejen med ægget.
  1. Del dejen i to, og tril hvert stykke til en pølse, og pak den i husholdningsfilm.
  1. Form den nu til en firkantet stang – det er lettere, når den er pakket ind i film.
  1. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
  1. Skær dejen i skiver på ca. 5 mm’s tykkelse, og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  1. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 10 min., til de er gyldne.
  1. Afkøl kagerne på en bagerist.
  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp den ene ende af kagerne i chokoladen.
  1. Lad chokoladen størkne, inden kagerne serveres.
Ingefærsmåkager
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt