Mazarin kage med flødebolleskum
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Små mazarinkager med flødbolleskum og chokolade

De små mazarinkager er en sød lille indbydende kage, som med fordel kan tilberedes dagen før.

Små mazarinkager med flødbolleskum og chokolade

Er du ikke til flødebolleskum, kan kagen sagtens serveres med en kugle is i stedet for.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små kager

Mazarin

  • 50 g marcipan
  • 37 g rørsukker
  • 37 g blødt smør
  • ½ stort æg
  • 25 g hvedemel

Flødebolleskum

  • 40 g sukker
  • 20 g glukosesirup
  • 12 vand
  • 25 g pasteuriserede æggehvider

Pynt

  • 50 g mørk chokolade
  • kakaopulver til drys

Sådan gør du

Mazarin

  1. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål.
  1. Tilsæt sukker og smør, og pisk sammen.
  1. Tilsæt ægget, og pisk.
  1. Tilsæt melet, og rør dejen ensartet.
  1. Smør 4 portionsforme, og fordel dejen heri.
  1. Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 18 min.
  1. Afkøl kagerne i formen.
  1. Tag dem forsigtigt ud.
  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorér toppen af kagerne.
  1. Opbevar kagerne i en beholder med låg, indtil de skal pyntes og serveres.

Flødebolleskum

  1. Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde, og bring i kog.
  1. Lad det koge, indtil sukkerlagen har en temperatur på 117 grader.
  1. Kom æggehvider i en skål, og pisk dem stive.
  1. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens der fortsat piskes.
  1. Pisk i ca. 10 min., indtil skummet er sejt og fast.

Servering

  1. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og dekorér kagerne.
  1. Drys med lidt kakaopulver, og servér.