11 opskrifter på søde desserter med kirsebær

Sæsonen for de søde kirsebær er over os netop nu. Her får du 11 opskrifter på alt fra forskellige kirsebæris, cheesecakes med kirsebær, kirsebærtærter og mange flere!

Kirsebærtærte med vanilje og bourbon
© halfbakedharvest.com

Kirsebærtærte med vanilje og bourbon

Denne smagfulde kirsebærtærte med vanilje og bourbon er inspireret af det amerikanske køkken. Den vil uden tvivl vække stor jubel.

LÆS OGSÅ: 10 lækre og nemme desserter.

Chokolademarengs med lakridsparfait og kirsebær
© Anders Schønnemann

Chokolademarengs med lakridsparfait og kirsebær

Dine gæster vil helt sikkert elske dig for denne dessert af chokolademarengs med cremet lakridsparfait og skønne amarenakirsebær.

Find opskriften her.

Minicheesecakes med kirsebær og mascarponecreme
© Lone Kjær

Minicheesecakes med kirsebær og mascarponecreme

De fine små cheesecakes med kirsebær og mascarponecreme er en perfekt afslutning på en god middag, og så er de super nemme at lave.

Creme catalane med kirsebær
© Anders Schønnemann

Creme catalane med kirsebær

Creme brulée krydret med kanel og appelsin bliver til creme catalane. En fantastisk dessert - især hvis den serveres med danske kirsebær!

Skal det gå hurtigt og være lækkert, finder du også vores liste med de nemmeste kager her.

Semifreddo med kirsebær
© Anders Schønnemann

Semifreddo med kirsebær

Italiensk is når den er bedst - blød og cremet med masser af fylde. Hertil søde danske kirsebær.

Få opskriften her.

Kirsebærtærte-is
© minimalistbaker.com

Kirsebærtærte-is

Overrask familien på en varm sommerdag med hjemmelavet is af kirsebær og knasende tærtestykker. Mums!

Ispinde med kirsebær og citron
© bonappetit.com

Ispinde med kirsebær og citron

Skøn sommerdessert med smag af friske kirsebær og syrlig citron. Den syrlige smag af citron komplimenterer ispindene perfekt.

FInd den lækre opskrift her.

Wienerbrød med kirsebær
© sallysbakingaddiction.com

Wienerbrød med kirsebær

Disse små wienerbrødskager med kirsebær er super nemme at lave - især hvis man vælger at købe butterdejen i forvejen.

Cheesecake med kirsebær
© Anders Schønnemann

Cheesecake med kirsebær

Forkæl dine gæster og lav Morten Heibergs syndige variant af en cheesecake med kirsebær.

Små bagte kirsebærclafoutis
© Pia Enghild

Små bagte kirsebærclafoutis

Slut dit aftenmåltid af med en sød mundfuld sommer - nemlig små bagte kirsebærclafoutis med marcipan og den lynfrosne is til.

Kirske i skål klar til at blive syltet.
© Unsplash.com: Gaelle Marcel

Syltede kirsebær

Syltede kirsebær er en måde at pakke smagen af sommer på glas til vinterhalvåret, hvad end de skal bruges til is, pandekager eller julens risalamande.

Til et glas syltede kirsebær skal du bruge

  • 1/2 kg udstenede kirsebær
  • 3 dl vand
  • Saften fra 1/2 citron
  • Et skvæt æblercidereddike
  • 1 vaniljestang
  • 130 gr sukker
  • Atamon eller alkohol til at skylle glasbeholderen
  • To 1/2 liters eller et 1 liters glas med låg

Fremgangsmåde

  • Skrab kornene fra vaniljestangen og rør det rundt med lidt af sukkeret, så kornene skilles.
  • Kom alle ingredienser på nær kirsebær i en gryde og bring det i kog.
  • Tag gryden af blusset, når sukkeret er opløst og lad det køle ned.
  • Skyl imens kirsebærrene og fjern stenene med enten en kniv eller udstener.
  • Skold glasset og skyld det med lidt alkohol eller atamon, der rystes rundt. Det hjælper på holdbarheden.
  • Hæld kirsebær i glasset og lagen hen over kirsebærrene, når den er kølet ned.
  • Lad glasset stå i køleskabet et par uger, før de tages i brug (gerne 3 uger).

Holdbarhed: I køleskabet kan et glas syltede kirsebær holde sig op mod et år.
Gem et glas til december, og brug det til julens kirsebærsovs.