Syltede kirsebær er en måde at pakke smagen af sommer på glas til vinterhalvåret, hvad end de skal bruges til is, pandekager eller julens risalamande.
Til et glas syltede kirsebær skal du bruge
- 1/2 kg udstenede kirsebær
- 3 dl vand
- Saften fra 1/2 citron
- Et skvæt æblercidereddike
- 1 vaniljestang
- 130 gr sukker
- Atamon eller alkohol til at skylle glasbeholderen
- To 1/2 liters eller et 1 liters glas med låg
Fremgangsmåde
- Skrab kornene fra vaniljestangen og rør det rundt med lidt af sukkeret, så kornene skilles.
- Kom alle ingredienser på nær kirsebær i en gryde og bring det i kog.
- Tag gryden af blusset, når sukkeret er opløst og lad det køle ned.
- Skyl imens kirsebærrene og fjern stenene med enten en kniv eller udstener.
- Skold glasset og skyld det med lidt alkohol eller atamon, der rystes rundt. Det hjælper på holdbarheden.
- Hæld kirsebær i glasset og lagen hen over kirsebærrene, når den er kølet ned.
- Lad glasset stå i køleskabet et par uger, før de tages i brug (gerne 3 uger).
Holdbarhed: I køleskabet kan et glas syltede kirsebær holde sig op mod et år.
Gem et glas til december, og brug det til julens kirsebærsovs.