Speltmel har mere smag end almindelig hvede, men du kan sagtens ombytte de to, hvis du bruger en anelse mere hvedemel. Se opskriften som en basisopskrift. Du kan snildt tilsætte både fyld og smag til dejen. Udelad honning, hvis du tilsætter salte smagsgivere som f.eks. ost eller soltørrede tomater.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
snorbrød
58
g
speltmel
½
tsk.
bagepulver
¼
tsk.
salt
¼
æg
¼
dl
kold mælk
¼
tsk.
honning
6¼
g
koldt smør, i tern
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser i en skål og rør så æg, mælk og honning i.
Ælt dejen sammen med smørret og ælt videre i 3-4 min.
Kom dejen i en plasticpose indtil brug.
Form dejen til lange pølser og pres dem let flade.
Vikl dejen om en pind og steg dem over gløderne i et bål eller på grillen.
Til de er gyldne og lyder hult når man banker på dem.
Prøv også at tilsætte enten ½-1 tsk. stødt kardemomme eller stødt kanel.