
Opskrift på tarte tatin med et twist af rabarber og rosé
Den franske dessertklassiker får en dejlig opdatering med rabarber og rosé, der om noget rimer på sommer i Danmark. Server den med lækker hjemmelavet is, som du naturligvis også får opskriften på.
AfTarte Tatin betyder egentlig bare Tatins tærte.
Navnet stammer fra de søstre – søstrene Tatin – der menes at stå bag den klassiske franske desserttærte med æbler, karamel og mørdej, som inden servering vendes på hovedet, så bunden med de bagte æbler bliver synlig.
Den utraditionelle bagemetode, hvor "bunden" er øverst holder på fugten og gør fyldet mere snasket end i traditionelle æbletærter, som vi kender dem herhjemme. Her fordamper en del af fugten i frugten under bagningen.
I vores opskrift er æblerne skiftet ud med rabarber for et sommerligt twist og karamellen har fået en boblende opgradering med rosé. En himmelsk, lækker dessert til din sommermiddag, som du naturligvis også sagtens kan lave med æbler, pærer eller fersken.