hjemmelavet is med rabarber

Opskrift på vaniljeis med rabarber og rosé

Lav den lækreste is af havens (eller grønthandlerens) rabarber. Her har vi tilsat vanilje og rosé for en ekstra dybde i smagen.

Opskrift på vaniljeis med rabarber og rosé

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 1 dl rosévin
  • 300 g rabarber, fintnittede – gerne de lidt tyndere stilke
  • 175 g sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • 4 stk. æggeblommer
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Bring rosé, sukker (75 g), rabarber og flækket vanilje i kog, og kog ved svag varme i 10 min.
  1. Passér rabarberlagen gennem en sigte – sørg for at få presset al saft og kraft ud af rabarberstilkene.
  1. Pisk æggeblommer og sukker (100 g) luftigt og skummende.
  1. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen under piskning.
  1. Kom blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til den er let cremet og begynder at tykne. Den må endelig ikke koge.
  1. Afkøl cremen, bland med rabarbersaft, og frys isen i en ismaskine.
  1. Kom dernæst isen i en beholder, og sæt den i fryseren indtil servering.