© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Christianshavnerkage med rabarbercreme

Denne kage er inspireret af Lagkagehusets christianshavnertærter og består af en skøn nøddebund, her toppet med en nem rabarbercreme, som får kagen til at smage af forår.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • ¼ springform, ca. 20 cm i diameter
  • sprøjtepose + tylle

Nøddebund

  • ¾ æggehvider
  • 43 g nødder, fx mandler og hasselnødder
  • 43 g sukker
  • ¼ spsk. hvedemel
  • ¼ spsk. kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver

Rabarbercreme

  • ¼ vaniljestang
  • 18 g sukker
  • 75 g rensede rabarber
  • ¼ dl vand
  • ¾ dl piskefløde

Pynt

  • 25 g løsfrosne brombær

Sådan gør du

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 175o varmluft.
  1. Pisk hviderne helt stive.
  1. Blend nødderne groft – ikke til mel.
  1. Vend nødder, sukker, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggehvidemassen.
  1. Fordel massen i en smurt springform, ca. 20 cm i diameter, og bag bunden i ca. 25 min.
  1. Afkøl bunden.

Rabarbercreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Snit rabarberne, og kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker, vaniljestang og vand.
  1. Lad rabarberne simre ved svag varme til en kompot, ca. 10 min.
  1. Tag vaniljestangen op, og blend kompotten.
  1. Afkøl rabarberkompotten.

Servering

  1. Løsn forsigtigt formen med kagen, og læg bunden på et kagefad.
  1. Pisk fløden til skum, og vend med rabarberkompot.
  1. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle, og dekorér kagen.
  1. Top med brombær.