10 opskrifter, der vil gøre julemiddagen uforglemmelig

Et af højdepunkterne ved julen er den overdådige mad. Bliv inspireret til de lækreste opskrifter, der vil fuldende julemiddagen.

Et madeventyr uden lige

Vi har ventet længe, men nu kan vi endelig begynde at glæde os til al den lækre julemad, vi meget snart skal indtage. Vi har samlet de lækreste juleopskrifter, som med garanti vil falde i god jord hos både store og små. Her finder du inspiration til traditionelle retter, nogle med et moderne twist, og så er der muligvis også nogle opskrifter, du aldrig har prøvet før. Vi håber, at du kan blive inspireret, og at din jul bliver fyldt med skøn julemad.

© Stine Christiansen

Æbler og grønkål matcher smukt hinanden og bliver her bagt til et dejligt tilbehør. Tallerkener fra K.H. Würtz.

Bagte æbler svøbt i grønkål

Det er altid godt med lidt grønt og syrligt til den ellers saltede julemiddag. Prøv denne lækre smagskombination af lune æbler med grønkål, den vil helt sikkert være et godt bidrag til middagen.

Se opskriften her.

Læs også:

© Stine Christiansen

Tidens gourmetkokke elsker selleri, og når du saltbager den, får du det bedste frem i grøntsagen. Retten egner sig ikke kun som tilbehør, men kan også bruges som hovedret til vegetarer og veganere.

Saltbagt selleri med pekannøder og æblesirup

En lækker vegetarisk mini-ret, der kombinerer den salte smag af selleri sammen med den sødlige smag af æblesirup.

Se opskriften her.

© Stine Christiansen

Langtidsstegt and får juleduften til at brede sig allerede fra morgenstunden den 24. december. Vi har fyldt anden med tranebær og æbler, som serveres som tilbehør sammen med bagt selleri og æbler med grønkål samt en delikat sauce til at binde det hele sammen. Giv gerne kartofler til, fx hasselbackkartofler, som du i stedet for smør bager med lidt andefedt. Er der vegetarer til bords, bruger du blot olie i stedet.

Æble/tranebær-farseret and med æblesky

Med mindre man er vegetar, er and et must til jul. Bliver anden tilberedt ordentligt, smager den ufatteligt godt. Du kan lave den dagen før, den skal serveres, så den bare skal varmes på dagen.

Find opskriften her, og se, hvordan du trin for trin tilbereder den saftigste juleand.

© Stine Christiansen

Sildene er marineret i gin og serveres honning-syltede rødløg. Bestik fra Georg Jensen, snapseglas fra Holmegaard og tallerkener fra K.H. Würtz.

Sloe gin-marinerede sild med honning og syltede rødløg

Du har sikkert smagt sild, men har du smagt sild marineret i gin? Denne ret skal du begynde på en hel uge før den skal serveres, men den er helt klart processen værd.

Find opskriften her.

Læs også:

Salat med appelsin og mandler
© Anders Schønnemann

Julesalat af grønkål, quinoa, mandler og appelsin

Juletiden er måske ikke lige den tid på året, hvor vi indtager flest grøntsager. Derfor er det nu alligevel lækkert med lidt frisk salat som supplement til de tunge retter. Denne salat med appelsin indeholder både friske råvarer og samtidig giver den dig smagen af jul med den syrlige appelsin og de knasende mandler.

Find opskriften her.

Brun sovs
© ahirao_photo

Opskrift på den perfekte andesovs

Til en julemiddag må man aldrig gå ned på sovs! Du kan nemt lave den lækre sovs, mens stegen er i ovnen.

Find opskriften her.

Brunede kartofler uden hvidt sukker og smør
© Joanna Scarlett Jørgensen

Brunede kartofler uden hvidt sukker og smør

Er du laktoseintolerant eller har glutenallergi? Bare rolig! Du kan sagtens lave brunede kartofler helt uden smør og hvidt sukker. Du skal i stedet bare bruge kokossukker og vand.

Se opskriften her.

Spinatskiver
© Anders Schønnemann

'Spinatskiver' med gedeost og purløgsdrys

Du skal helt sikkert spise en masse æbleskiver i hele december, men hvad med at prøve et alternativ som disse lækre 'spinatskiver'. Servér dem for dine gæster, og giv dem en uforglemmelig smagsoplevelse.

Se opskriften her.

Læs også:

rødkål jul julemad lynstegt opskrift
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Lynstegt rødkål med tyttebær

Rødkål er klart et af højdepunkterne til julemiddagen. Denne opskrift er super lækker og tager ingen tid at lave.

Find opskriften her.

LANDBRØD
© Pia Enghild

Landbrød

Der er intet som duften af hjemmebag, uanset hvad tid på døgnet, det er. Prøv det her julede fladbrød med øl og hasselnødder. Det skal nok få dig i julestemning!

Find opskriften her.

Læs også: