Sloe gin-marinerede sild med honning, syltede rødløg og sloe fraiche
6-8 personer
Begynd mindst 1 uge før, medmindre du bruger en færdig sloe gin.
Det skal du bruge:
- 1 dl slåen
- 1 dl gin
- 1 kvist rosmarin
- 4 hele, gammeldags modnede sildefileter
- 1 dl eddike
- 1⁄2 dl sukker
- 1⁄2 dl vand
- 1 rødløg
- 1 spsk. honning
- 3⁄4 dl eddike
- 1⁄4 dl vand
- 1 dl cremefraiche, 38% 2 spsk. sloe gin
I øvrigt:
- Salt og peber
- Dild
- Rugbrød
Sådan gør du:
- Læg slåenbærrene i fryseren i mindst 1 døgn. Kom dem i et glas sammen med gin og rosmarin, og lad det trække mindst 4 dage. Gem 2 spsk. sloe gin til cremefraiche.
- Bland resten af ginnen med eddike, sukkerogvand, og rør, til sukkeret er helt opløst. Læg sildene i lagen, og lad dem trække mindst 1 døgn, men gerne 1 uge.
- Skær løgene i både. Rør honning sammen med eddike og vand, og hæld lagenoverløgene.Laddem trække mindst 1 døgn.
- Rør cremefraiche sammen med sloe gin, og smag til med salt og peber.
- Skær sildefileterne i pæne stykker, og anret på rugbrød. Pynt med syltede rødløg, sloe fraiche og dild.