Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sloe gin-marinerede sild med honning og syltede rødløg

Den obligatoriske sildeanretning er her lavet med et lækkert twist.

© Stine Christiansen - Sildene er marineret i gin og serveres honning-syltede rødløg. Bestik fra Georg Jensen, snapseglas fra Holmegaard og tallerkener fra K.H. Würtz.

Sloe gin-marinerede sild med honning, syltede rødløg og sloe fraiche

6-8 personer

Begynd mindst 1 uge før, medmindre du bruger en færdig sloe gin.

Det skal du bruge:

  • 1 dl slåen
  • 1 dl gin
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 hele, gammeldags modnede sildefileter
  • 1 dl eddike
  • 1⁄2 dl sukker
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. honning
  • 3⁄4 dl eddike
  • 1⁄4 dl vand
  • 1 dl cremefraiche, 38% 2 spsk. sloe gin

I øvrigt:

  • Salt og peber
  • Dild
  • Rugbrød

Sådan gør du:

  1. Læg slåenbærrene i fryseren i mindst 1 døgn. Kom dem i et glas sammen med gin og rosmarin, og lad det trække mindst 4 dage. Gem 2 spsk. sloe gin til cremefraiche.
  2. Bland resten af ginnen med eddike, sukkerogvand, og rør, til sukkeret er helt opløst. Læg sildene i lagen, og lad dem trække mindst 1 døgn, men gerne 1 uge.
  3. Skær løgene i både. Rør honning sammen med eddike og vand, og hæld lagenoverløgene.Laddem trække mindst 1 døgn.
  4. Rør cremefraiche sammen med sloe gin, og smag til med salt og peber.
  5. Skær sildefileterne i pæne stykker, og anret på rugbrød. Pynt med syltede rødløg, sloe fraiche og dild.