Sloe gin-marinerede sild med honning, syltede rødløg og sloe fraiche
6-8 personer
Begynd mindst 1 uge før, medmindre du bruger en færdig sloe gin.
Det skal du bruge:
1 dl slåen
1 dl gin
1 kvist rosmarin
4 hele, gammeldags modnede sildefileter
1 dl eddike
1⁄2 dl sukker
1⁄2 dl vand
1 rødløg
1 spsk. honning
3⁄4 dl eddike
1⁄4 dl vand
1 dl cremefraiche, 38% 2 spsk. sloe gin
I øvrigt:
Salt og peber
Dild
Rugbrød
Sådan gør du:
Læg slåenbærrene i fryseren i mindst 1 døgn. Kom dem i et glas sammen med gin og rosmarin, og lad det trække mindst 4 dage. Gem 2 spsk. sloe gin til cremefraiche.
Bland resten af ginnen med eddike, sukkerogvand, og rør, til sukkeret er helt opløst. Læg sildene i lagen, og lad dem trække mindst 1 døgn, men gerne 1 uge.
Skær løgene i både. Rør honning sammen med eddike og vand, og hæld lagenoverløgene.Laddem trække mindst 1 døgn.
Rør cremefraiche sammen med sloe gin, og smag til med salt og peber.
Skær sildefileterne i pæne stykker, og anret på rugbrød. Pynt med syltede rødløg, sloe fraiche og dild.