Sloe gin-marinerede sild med honning og syltede rødløg

Den obligatoriske sildeanretning er her lavet med et lækkert twist.

Sildene er marineret i gin og serveres med honning-syltede rødløg. Bestik fra Georg Jensen, snapseglas fra Holmegaard og tallerkener fra K.H. Würtz.

© Stine Christiansen

Sloe gin-marinerede sild med honning, syltede rødløg og sloe fraiche

6-8 personer

Begynd mindst 1 uge før, medmindre du bruger en færdig sloe gin.

Det skal du bruge:

  • 1 dl slåen
  • 1 dl gin
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 hele, gammeldags modnede sildefileter
  • 1 dl eddike
  • 1⁄2 dl sukker
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. honning
  • 3⁄4 dl eddike
  • 1⁄4 dl vand
  • 1 dl cremefraiche, 38% 2 spsk. sloe gin

I øvrigt:

  • Salt og peber
  • Dild
  • Rugbrød

Sådan gør du:

  1. Læg slåenbærrene i fryseren i mindst 1 døgn. Kom dem i et glas sammen med gin og rosmarin, og lad det trække mindst 4 dage. Gem 2 spsk. sloe gin til cremefraiche.
  2. Bland resten af ginnen med eddike, sukkerogvand, og rør, til sukkeret er helt opløst. Læg sildene i lagen, og lad dem trække mindst 1 døgn, men gerne 1 uge.
  3. Skær løgene i både. Rør honning sammen med eddike og vand, og hæld lagenoverløgene.Laddem trække mindst 1 døgn.
  4. Rør cremefraiche sammen med sloe gin, og smag til med salt og peber.
  5. Skær sildefileterne i pæne stykker, og anret på rugbrød. Pynt med syltede rødløg, sloe fraiche og dild.