Opskrift på den perfekte andesovs
Kog den, mens stegen er i ovnen - så er det nemt!
AfGitte Heidi Rasmussen
Andesovs: Perfekt til andestegen
Til 5 personer
Det skal du bruge:
Andebouillon
- 2 stk. andevinge
- 1 knivsp. peber, friskkværnet
- 1 knivsp. salt
- 1 stk. laurbærblad
- 1 kvist persille
- 1 l vand
- 2 spsk. andefedt
- 2 stk. bladselleri
- 1 stk. andehals
- 1 stk. gulerod
- 1 stk. løg
Andesovs
- 2 spsk. vineddike
- 2 spsk. ribsgele
- 1 knivsp. peber, friskkværnet
- 1 knivsp. salt
- 2 spsk. hvedemel
- 1/2 dl portvin
- 6 dl andebouillon
- 2 dråber kulør
Sådan gør du:
Andesovs
- Find opskrifter på den perfekte andesteg, hjemmelavet rødkål og de brune kartofler her på Måltid.nu.
- Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i lidt af andefedtet.
- Kom koldt vand ved, og kog op. Skum urenhederne væk, tilsæt persille og laurbær, og lad det koge, ca. 1 time.
- Si bouillonen, skum for fedt, og gem bouillonen til saucen. Hæld skyen fra anden, si den, og gem også den til saucen.
- Skum skyen for fedt, si den, og hæld den over i en gryde sammen med andebouillonen. Kog saucen ind til 6 dl, og tilsæt vin.
- Kog op, og jævn med en meljævning af 1 dl vand og 1-2 spsk. mel, rystet/pisket klumpfri. Smag til med salt, peber og ribsgele.
- Kom en smule vineddike i for at balancere smagen, og juster evt. farven med lidt kulør.