Opskrift på den perfekte andesovs

Kog den, mens stegen er i ovnen - så er det nemt!

Andesovs: Perfekt til andestegen
© Morten Andersen / Thomas Dahl

Andesovs: Perfekt til andestegen

Til 5 personer

Det skal du bruge:

Andebouillon

  • 2 stk. andevinge
  • 1 knivsp. peber, friskkværnet
  • 1 knivsp. salt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist persille
  • 1 l vand
  • 2 spsk. andefedt
  • 2 stk. bladselleri
  • 1 stk. andehals
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. løg

Andesovs

  • 2 spsk. vineddike
  • 2 spsk. ribsgele
  • 1 knivsp. peber, friskkværnet
  • 1 knivsp. salt
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 dl portvin
  • 6 dl andebouillon
  • 2 dråber kulør

Sådan gør du:

Andesovs

  1. Find opskrifter på den perfekte andesteg, hjemmelavet rødkål og de brune kartofler her på Måltid.nu.
  2. Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i lidt af andefedtet.
  3. Kom koldt vand ved, og kog op. Skum urenhederne væk, tilsæt persille og laurbær, og lad det koge, ca. 1 time.
  4. Si bouillonen, skum for fedt, og gem bouillonen til saucen. Hæld skyen fra anden, si den, og gem også den til saucen.
  5. Skum skyen for fedt, si den, og hæld den over i en gryde sammen med andebouillonen. Kog saucen ind til 6 dl, og tilsæt vin.
  6. Kog op, og jævn med en meljævning af 1 dl vand og 1-2 spsk. mel, rystet/pisket klumpfri. Smag til med salt, peber og ribsgele.
  7. Kom en smule vineddike i for at balancere smagen, og juster evt. farven med lidt kulør.