Julemad Opskrift på den perfekte andesovs Kog den, mens stegen er i ovnen - så er det nemt! Af Gitte Heidi Rasmussen — 01. marts 2019 © Morten Andersen / Thomas Dahl Andesovs: Perfekt til andestegen Til 5 personer Det skal du bruge: Andebouillon 2 stk. andevinge 1 knivsp. peber, friskkværnet 1 knivsp. salt 1 stk. laurbærblad 1 kvist persille 1 l vand 2 spsk. andefedt 2 stk. bladselleri 1 stk. andehals 1 stk. gulerod 1 stk. løg Andesovs 2 spsk. vineddike 2 spsk. ribsgele 1 knivsp. peber, friskkværnet 1 knivsp. salt 2 spsk. hvedemel 1/2 dl portvin 6 dl andebouillon 2 dråber kulør Sådan gør du: Andesovs Find opskrifter på den perfekte andesteg, hjemmelavet rødkål og de brune kartofler her på Måltid.nu. Skær andehalsen i mindre stykker. Brun hals, vingespidser og snittede grøntsager i lidt af andefedtet. Kom koldt vand ved, og kog op. Skum urenhederne væk, tilsæt persille og laurbær, og lad det koge, ca. 1 time. Si bouillonen, skum for fedt, og gem bouillonen til saucen. Hæld skyen fra anden, si den, og gem også den til saucen. Skum skyen for fedt, si den, og hæld den over i en gryde sammen med andebouillonen. Kog saucen ind til 6 dl, og tilsæt vin. Kog op, og jævn med en meljævning af 1 dl vand og 1-2 spsk. mel, rystet/pisket klumpfri. Smag til med salt, peber og ribsgele. Kom en smule vineddike i for at balancere smagen, og juster evt. farven med lidt kulør. Relateret Jul Her er Claus Meyers magiske juletraditioner Hovedret Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette Nytår Nytårsdessert: Panna cotta med bærkompot og hasselnødder Hovedret Opskrift på sprøde pizzaer med salsiccia, cherrytomater og oliven Kultur Den Grønne Kutter: Det er ikke avanceret at spise fisk - de skal jo bare steges Opskrifter Dansk ”sprutte” med ristet blomkål og asiatisk sauce