© Anders Schønnemann

'Spinatskiver' med gedeost og purløgsdrys

Disse lækre spinatskiver er en sikker favorit til julens sammenkomster.

Opskrift på spinatskiver

Snack til 6 personer Ca. 24 stk. Vi bruger en æbleskive-pande til de ’salte’ skiver med spinat og gedeost. Pancetta 140 g Babyspinat 200 g Smør 75 g Piskefløde 1 1⁄2 dl Muskatnød 1⁄2 tsk. Reven salt 2 tsk. Hvedemel 150 g Æggeblommer 5 stk. Æggehvider 5 stk. Smør til stegningen Gedeost 100 g
## Servér skiverne med purløgsdrys Purløg 1 bundt Lime eller citron 1 stk reven skal heraf Flagesalt
Steg pancetta sprød på en pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir. Skyl spinaten, og damp i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak dem. Smelt smørret forsigtigt i en gryde, og rør sammen med fløde, muskatnød og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring, og rør dernæst æggeblommerne. Rør, til dejen er lind, og tilsæt hakket spinat og pancetta. Pisk æggehviderne stive og luftige, og vend dem i dejen. Bag dejen på sædvanlig vis på en æbleskivepande i smør, og kom lidt gedeost i midten af hver skive. Hak purløg og bland med limeskal og salt, og drys over de lune skiver.

Spinatskiver
© Anders Schønnemann