Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagte æbler svøbt i grønkål

Det er højsæson for æbler og grønkål, som er et frisk og lækkert indslag til julemiddagen.

© Stine Christiansen - Æbler og grønkål matcher smukt hinanden og bliver her bagt til et dejligt tilbehør. Tallerkener fra K.H. Würtz.

Bagte æbler svøbt i grønkål

6 personer

Det skal du bruge:

  • 3 æbler
  • 6 blade grønkål
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Timian

Sådan gør du:

  1. Halvér æblerne, og fjern kernehusene og blomsterne. Steg dem på skærefladen et kort øjeblik i halvdelen af smørret.
  2. Blanchér kålbladene hurtigt, og skyl dem i koldt vand. Pak dem omkring æblerne, og læg dem på en bageplade. Drys med lidt timian, og dryp med honning og resten af smørret.
  3. Bag æblerne i ovnen i ca. 10 min. ved 180° lige inden servering.

Håndplukket til dig