Bagte æbler svøbt i grønkål

Det er højsæson for æbler og grønkål, som er et frisk og lækkert indslag til julemiddagen.

© Stine Christiansen

Æbler og grønkål matcher smukt hinanden og bliver her bagt til et dejligt tilbehør. Tallerkener fra K.H. Würtz.

Bagte æbler svøbt i grønkål

6 personer

Det skal du bruge:

  • 3 æbler
  • 6 blade grønkål
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Timian

Sådan gør du:

  1. Halvér æblerne, og fjern kernehusene og blomsterne. Steg dem på skærefladen et kort øjeblik i halvdelen af smørret.
  2. Blanchér kålbladene hurtigt, og skyl dem i koldt vand. Pak dem omkring æblerne, og læg dem på en bageplade. Drys med lidt timian, og dryp med honning og resten af smørret.
  3. Bag æblerne i ovnen i ca. 10 min. ved 180° lige inden servering.