Bagte æbler svøbt i grønkål

Det er højsæson for æbler og grønkål, som er et frisk og lækkert indslag til julemiddagen.

Æbler og grønkål matcher smukt hinanden og bliver her bagt til et dejligt tilbehør. Tallerkener fra K.H. Würtz.

© Stine Christiansen

Bagte æbler svøbt i grønkål

6 personer

Det skal du bruge:

  • 3 æbler
  • 6 blade grønkål
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Timian

Sådan gør du:

  1. Halvér æblerne, og fjern kernehusene og blomsterne. Steg dem på skærefladen et kort øjeblik i halvdelen af smørret.
  2. Blanchér kålbladene hurtigt, og skyl dem i koldt vand. Pak dem omkring æblerne, og læg dem på en bageplade. Drys med lidt timian, og dryp med honning og resten af smørret.
  3. Bag æblerne i ovnen i ca. 10 min. ved 180° lige inden servering.