Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saltbagt selleri med pekannøder og æblesirup

Denne ret egner sig både som forret til julemiddagen eller, som hovedret til vegetarerne eller veganerne.

© Stine Christiansen - Tidens gourmetkokke elsker selleri, og når du saltbager den, får du det bedste frem i grøntsagen. Retten egner sig ikke kun som tilbehør, men kan også bruges som hovedret til vegetarer og veganere.

Saltbagt selleri glaseret med pekannødder og æblesirup

6 personer

Det skal du bruge:

  • 2 små knoldselleri
  • 2 kg groft salt
  • Smør til stegning
  • 75 g pekannødder
  • 1⁄2 dl æblesirup
  • Skovsyre

Sådan gør du:

  1. Skræl selleriene, og pak dem ind i fugtigt køkkensalt i en passende størrelse gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Bag dem derefter i 2-2 1⁄2 time (afhængigt af sellerienes størrelse) ved 200°.
  2. Tag derefter selleriene fri af “crusten”, som har dannet sig om dem. Skær de bagte selleri i tykke skiver eller både, og steg dem i smør på en varm pande, til de har fået lidt farve (ca. 1 min. på hver side). Kom pekannødder og æblesirup ved, og steg, til de er let glaserede.
  3. Anret sellerien på et fad, hæld pekannødder og siruppen henover, og pynt med frisk skovsyre.

Håndplukket til dig