Saltbagt selleri med pekannøder og æblesirup

Denne ret egner sig både som forret til julemiddagen eller, som hovedret til vegetarerne eller veganerne.

© Stine Christiansen

Tidens gourmetkokke elsker selleri, og når du saltbager den, får du det bedste frem i grøntsagen. Retten egner sig ikke kun som tilbehør, men kan også bruges som hovedret til vegetarer og veganere.

Saltbagt selleri glaseret med pekannødder og æblesirup

6 personer

Det skal du bruge:

  • 2 små knoldselleri
  • 2 kg groft salt
  • Smør til stegning
  • 75 g pekannødder
  • 1⁄2 dl æblesirup
  • Skovsyre

Sådan gør du:

  1. Skræl selleriene, og pak dem ind i fugtigt køkkensalt i en passende størrelse gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Bag dem derefter i 2-2 1⁄2 time (afhængigt af sellerienes størrelse) ved 200°.
  2. Tag derefter selleriene fri af “crusten”, som har dannet sig om dem. Skær de bagte selleri i tykke skiver eller både, og steg dem i smør på en varm pande, til de har fået lidt farve (ca. 1 min. på hver side). Kom pekannødder og æblesirup ved, og steg, til de er let glaserede.
  3. Anret sellerien på et fad, hæld pekannødder og siruppen henover, og pynt med frisk skovsyre.