Brunede kartofler uden hvidt sukker og smør

Laktosefri og glutenfri julemad er ikke helt nemt, men selv de brunede kartofler kan faktisk godt laves uden at bruge smør og hvidt sukker.

Brunede kartofler uden hvidt sukker og smør © Joanna Scarlett Jørgensen

Brunede kartofler uden hvidt sukker og smør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 400 g kartoffel, små med skræl
  • 1 dl kokossukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. kokosolie

Sådan gør du:

  1. Kog små kartofler, køl dem af og pil dem fri for skræl.
  1. Varm en pande op, og tilsæt sukkermassen. Tilsæt kokosolie, kom kartoflerne på panden, og vend dem, til de er glaserede.
  1. Sørg for at panden ikke bliver for varm, men medium varm. Vend kartoflerne, ca.10-15 min.

Laktoseintolerans giver nogle udfordringer til julemaden. Her erstatter du sukker og smør med kokossukker og kokosolie.