Lynstegt rødkål med tyttebær

Denne opskrift på lynstegt rødkål med tyttebær er super nem at lave og det perfekte tilbehør til andestegen.

rødkål jul julemad lynstegt opskrift

© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på lynstegt rødkål med tyttebær

Arbejdstid: 20 minutter Tid at koge: 30 minutter Antal personer: 6-8

Det skal du bruge:

  • 1 lille rødkål, ca. 600 g
  • 1 spsk. andefedt
  • 1 dl rødvinseddike
  • 1 dl konc. ribssaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 100 g tyttebærsyltetøj eller ribsgele

Sådan gør du:

  • Snit kålen fint, og lynsteg den i andefedt i en wok eller sautergryde, 2 min.
  • Tilsæt eddike, når kålen er faldet sammen, og kog kraftigt, 2 min.
  • Hæld ribssaft over, tilsæt salt, og kog kraftigt, til væden er næsten fordampet.
  • Vend syltetøj eller gelé i, varm kålen igennem, og smag til.
  • TIP Gammeldags version! Ønsker du en mere klassisk rødkål uden bid, så lad den simre under låg, efter ribssaften er tilsat, 30 min.
  • TIP Jul i god tid! Lav kålen i forvejen, og varm op inden servering. Rødkål kan holde sig op til 1 uge på køl, men kan også fryses ned.
rødkål jul julemad lynstegt opskrift

© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Relaterede Artikler