Madbrød til alle anledninger: 14 sprøde opskrifter

Hjemmebagt brød er dejligt og kan løfte ethvert måltid. Her får du 14 opskrifter på forskellige brød - alt fra fladbrød og focaccia til grydebrød og flute.

Det rustikke madbrød med æbler og hasselnødder er særlig godt til ost, et lag tandsmør eller marmelade – og så pynter det på bordet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær

Rustikt madbrød med æbler og nødder

Det velsmagende og rustikke madbrød er helt perfekt med tandsmør og marmelade og til ost.

Prøv opskriften her

Grydebrød
© Tia Borgsmidt

Koldhævet italiensk grydebrød

Et dejligt, nemt grydebrød, hvor dejen laves aftenen inden.

Server eventuelt brødet med et lækkert fad antipasti – parmaskinke, oliven, ost og en god salami.

Hjemmebagte ramsløgsflutes med flagesalt
© Tia Borgsmidt

Hjemmebagte ramsløgsflutes

Uimodståelige, lækre hjemmebagte flutes med masser af smør og en pikant smag af ramsløg.

Find opskriften her

// Hjemmebagt brød på ølandshvede holder sig godt i flere dage, så du undgår madspild.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Ølandsbrød med urter

Koldhævning er genialt og kræver kun en lille mængde gær, frisk dansk mel og en røremaskine, der kan røre dejen længe. Resultatet er et imponerende og indbydende brød, der kan serveres som tilbehør til både forret, hovedret og dessert.

Foccacia

De unge strandkålsskud smager krydret, og jo større bladene bliver, des mere bitre er de i smagen. Man kan fjerne lidt af den bitre smag, hvis de dampes/koges, men personligt synes vi ikke, det er nødvendigt. Her har vi brugt dem på et dejligt focacciabrød.

© Tia Borgsmidt

Grøn foccacia

Gå på jagt efter strandkål og top et hjemmebagt focacciabrød med dine smukke fund.

Du kan finde opskriften her

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Koldhævede græskarboller

Græskar kogt til mos giver masser af fugtighed til brøddej. Dejen hæver koldt natten over, og resultatet er de lækreste hjemmebagte, sprøde græskarboller.

Krydderurtebrød

Små hjemmebagte brød får smag af friske krydderurter. Glastallerkener fra Boho Habits, lille glasskål privateje.

© Tia Borgsmidt

"Spandauer" med krydderurter

Sprøde, luftige og velsmagende madbrød med urter – genialt tilbehør til både forret og hovedret. Selve dejen koldhæves og kan også bruges til et stort focacciabrød, hvis du foretrækker det.

Foccacia
© Anders Schønnemann

Maltboller a la focaccia med rosmarin

De lækre hjemmebagte boller minder lidt om en focaccia og får den skønneste smag fra maltmelet. Spis brødene til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Find opskriften her

Focaccia
© Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Focaccia med salt og rosmarin

Et stort, uimodståeligt madbrød med virkelig god smag. Dejen koldhæves, og det er et nemt og lækkert madbrød.

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Italiensk fladbrød med hvidløgsost og grønt

Piadina er italienernes svar på fladbrød. Fyldet kan varieres uendeligt og lige efter din smag.

Du finder opskriften her

© Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Rugbrød bagt på surdej

Med denne surdejsopskrift bliver det hjemmebagte rugbrød en succes hver gang.

grydebrød
© TIA BORGSMIDT

Brød bagt på grill med pisket hvidløgssmør

Brug grillen til at bage et gyldent brød med sprød skorpe. Har du ikke en grill kan brødet også bages i ovnen og opnå den samme gyldne skorpe.

Du kan finde opskriften her

© Stine Christiansen

Grillede, grønne fladbrød med ost og spinat

Giv dine grillbrød lidt ekstra smag og fylde med denne opskrift.

© Foto: Tia Borgsmidt

Hvedebrød på surdej

Med denne surdejsopskrift kan du lave det skønneste hvedebrød med masser af smag og en god skorpe.

Prøv opskriften her

LÆS OGSÅ