Bagværk —
Hjemmebagte ramsløgsflutes
Uimodståelige, lækre hjemmebagte flutes med masser af smør og en pikant smag af ramsløg.
Tekst — Lone Kjær
Hjemmebagte ramsløgsflutes
3 flutes
Det skal du bruge:
- 2 dl yoghurt naturel, tykmælk eller A 38
- 4 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. honning
- ca. 550 g hvid hvedemel
- 150 g smør
- 50 g ramsløg
- lidt smør til pensling
- flagesalt
Sådan gør du:
- Kom tykmælk og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og honning, og ælt hvid hvedemel i dejen lidt ad gangen.
- Ælt dejen i hånden, til den er glat og smidig. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt. Røres dejen på en røremaskine, har dejen højst sandsynligt brug for lidt mere mel.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Rør smørret blødt med hakket ramsløg.
- Del dejen i 3 lige store stykker, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm.
- Smør ramsløgssmør på hvert stykke, og rul dejen sammen som til en roulade – så du har 3 roulader i alt.
- Skær dejrouladerne igennem på langs, og sno dem.
- Læg dem i en smurt meldrysset flutesform (alternativt på en bageplade med bagepapir), og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 250 ° varmluft. Pensl flutene med lidt smør, og drys med flagesalt. Sænk varmen til 225 °, og bag flutene i ca. 20 minutter.