Ude godt men hjemme bedst - det gælder også bagning! Hjemmebagte flutes er altid lækkert, og det hitter altid som tilbehør til aftensmaden. Her finder du opskriften på lækre flutes med smør og ramsløg.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Flutes
Det skal du bruge:
1⅓
dl
yoghurt naturel, tykmælk eller A 38
2½
dl
koldt vand
16
g
gær
½
spsk.
olivenolie
½
spsk.
salt
½
spsk.
honning
366
g
hvid hvedemel
100
g
smør
33
g
ramsløg
lidt smør til pensling
flagesalt
Sådan gør du:
Kom tykmælk og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og honning, og ælt hvid hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt dejen i hånden, til den er glat og smidig. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt. Røres dejen på en røremaskine, har dejen højst sandsynligt brug for lidt mere mel.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Rør smørret blødt med hakket ramsløg.
Del dejen i 3 lige store stykker, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm.
Smør ramsløgssmør på hvert stykke, og rul dejen sammen som til en roulade – så du har 3 roulader i alt.
Skær dejrouladerne igennem på langs, og sno dem.
Læg dem i en smurt meldrysset flutesform (alternativt på en bageplade med bagepapir), og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 250 ° varmluft. Pensl flutene med lidt smør, og drys med flagesalt. Sænk varmen til 225 °, og bag flutene i ca. 20 minutter.