Hjemmebagte ramsløgsflutes

Uimodståelige, lækre hjemmebagte flutes med masser af smør og en pikant smag af ramsløg.

Hjemmebagte ramsløgsflutes med flagesalt

© Tia Borgsmidt

Hjemmebagte ramsløgsflutes

3 flutes

Det skal du bruge:

  • 2 dl yoghurt naturel, tykmælk eller A 38
  • 4 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • ca. 550 g hvid hvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g ramsløg
  • lidt smør til pensling
  • flagesalt

Sådan gør du:

  1. Kom tykmælk og vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og honning, og ælt hvid hvedemel i dejen lidt ad gangen.
  2. Ælt dejen i hånden, til den er glat og smidig. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt. Røres dejen på en røremaskine, har dejen højst sandsynligt brug for lidt mere mel.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Rør smørret blødt med hakket ramsløg.
  5. Del dejen i 3 lige store stykker, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm.
  6. Smør ramsløgssmør på hvert stykke, og rul dejen sammen som til en roulade – så du har 3 roulader i alt.
  7. Skær dejrouladerne igennem på langs, og sno dem.
  8. Læg dem i en smurt meldrysset flutesform (alternativt på en bageplade med bagepapir), og lad dem efterhæve ca. 30 minutter.
  9. Tænd ovnen på 250 ° varmluft. Pensl flutene med lidt smør, og drys med flagesalt. Sænk varmen til 225 °, og bag flutene i ca. 20 minutter.

Relaterede Artikler