Bagværk Grøn foccacia: Top med dine favoritter Gå på jagt efter strandkål og top et hjemmebagt focacciabrød med dine smukke fund. Af Lone Kjær — 28. juli 2022 © Tia Borgsmidt Grøn foccacia Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 brød + Focacciadej 4 dl vand 40 g gær 4 tsk. flagesalt 1 dl olivenolie 400 g fuldkornsdurummel 400 g italiensk hvedemel (fx. tipo 00) Topping 2 rødløg 8 kviste frisk rosmarin strandkålsskud, salturt, grønkålsskud eller strandkål - brug, hvad du finder af spiselige fund olivenolie flagesalt Sådan gør du Focacciadej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først fuldkornsdurummel og dernæst italiensk hvedemel i væsken. Rør dejen i ca. 10 min. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Topping Slå dejen ned på et meldrysset bord, og kom den i en smurt form. Pil og skær løget i både. Top nu dejen med rosmarin, løg og strandfund. Kun fantasien sætter grænser. Tænd ovnen på 220° varmluft. Lad brødet hæve tildækket, mens ovnen bliver varm. Dryp lidt olie over dejen, og krydr med flagesalt. Bag brødet i ca. 25 min., til det er gyldent. Relateret Julemad Den perfekte appetizer til juleaften: Port Tonic og små rødbedehapsere med rygeosetecreme Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Bagværk Opskrift på hjemmebagt sandwichbrød Bagværk Opskrift på rugbrød med kerner Bagværk Guide: Bag med rug Bagværk Opskrift på hjemmelavet kernerugbrød