Grøn foccacia: Top med dine favoritter

Gå på jagt efter strandkål og top et hjemmebagt focacciabrød med dine smukke fund.

Foccacia © Tia Borgsmidt

Grøn foccacia

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød

Focacciadej

  • 4 dl vand
  • 40 g gær
  • 4 tsk. flagesalt
  • 1 dl olivenolie
  • 400 g fuldkornsdurummel
  • 400 g italiensk hvedemel (fx. tipo 00)

Topping

  • 2 rødløg
  • 8 kviste frisk rosmarin
  • strandkålsskud, salturt, grønkålsskud eller strandkål - brug, hvad du finder af spiselige fund
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

Focacciadej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  1. Tilsæt salt og olie, og rør først fuldkornsdurummel og dernæst italiensk hvedemel i væsken.
  1. Rør dejen i ca. 10 min.
  1. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Topping

  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og kom den i en smurt form.
  1. Pil og skær løget i både.
  1. Top nu dejen med rosmarin, løg og strandfund. Kun fantasien sætter grænser.
  1. Tænd ovnen på 220° varmluft. Lad brødet hæve tildækket, mens ovnen bliver varm.
  1. Dryp lidt olie over dejen, og krydr med flagesalt.
  1. Bag brødet i ca. 25 min., til det er gyldent.