Bagværk Grøn foccacia: Top med dine favoritter Gå på jagt efter strandkål og top et hjemmebagt focacciabrød med dine smukke fund. Af Lone Kjær — 28. juli 2022 © Tia Borgsmidt Grøn foccacia Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 brød + Focacciadej 4 dl vand 40 g gær 4 tsk. flagesalt 1 dl olivenolie 400 g fuldkornsdurummel 400 g italiensk hvedemel (fx. tipo 00) Topping 2 rødløg 8 kviste frisk rosmarin strandkålsskud, salturt, grønkålsskud eller strandkål - brug, hvad du finder af spiselige fund olivenolie flagesalt Sådan gør du Focacciadej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først fuldkornsdurummel og dernæst italiensk hvedemel i væsken. Rør dejen i ca. 10 min. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Topping Slå dejen ned på et meldrysset bord, og kom den i en smurt form. Pil og skær løget i både. Top nu dejen med rosmarin, løg og strandfund. Kun fantasien sætter grænser. Tænd ovnen på 220° varmluft. Lad brødet hæve tildækket, mens ovnen bliver varm. Dryp lidt olie over dejen, og krydr med flagesalt. Bag brødet i ca. 25 min., til det er gyldent. Relateret Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Forret Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel Bagværk Madbrød til alle anledninger: 14 sprøde opskrifter Bagværk "Spandauer" med krydderurter Bagværk Maltscones med lemoncurd og cream Bagværk Sommerens fineste dessert ligner en million – og smager af mere