Maltboller a la focaccia med rosmarin

De lækre hjemmebagte boller minder lidt om en focaccia og får den skønneste smag fra maltmelet. Spis brødene til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Foccacia
© Anders Schønnemann

Maltboller a la focaccia med rosmarin

Disse skønne boller er afhængighedsskabende

Ca. 14 stk.

Det skal du bruge:

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. flagesalt
  • ½ dl olivenolie
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 200 g fuldkornsdurumhvedemel
  • 100 g maltmel
  • ca. 300 g italiensk hvedemel
  • lidt olivenolie
  • lidt maltmel til drys
  • 3 kviste frisk rosmarin

Det skal du gøre:

Dag 1

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, halvdelen af olien og hakket rosmarin.
  3. Rør fuldkornsdurummel og maltmel i væsken.
  4. Kom dernæst hvedemel i, og ælt dejen længe, min. 10 min., på en røremaskine.
  5. Dryp resten af olien over dejen og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet.
  2. Stil en bageplade i ovnen.
  3. Tænd ovnen på 250 ° varmluft.
  4. Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af to skeer, og fordel dem på et stykke bagepapir.
  5. Tryk dem lidt flade med fingrene, dryp med lidt olie, og drys med maltmel og hakket rosmarin.
  6. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud, og boller og bagepapir lempes forsigtigt over på den varme plade.
  7. Dryp med lidt olie og drys med lidt maltmel, og bag bollerne i ovnen.
  8. Sænk temperaturen til 225 °, og bag i ca. 15 minutter.
  9. Afkøl bollerne på en bagerist.