Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede, grønne fladbrød med ost og spinat

Giv dine grillbrød lidt ekstra smag og fylde med denne opskrift.

© Stine Christiansen

Grillede grønne fladbrød med ost og spinat

4 store brød

Det skal du bruge:

Fladbrød:

  • 75 g babyspinat
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • ½ dl olivenolie
  • 325 g hvedemel

Fyld:

  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 150 g salatost
  • 75 g revet parmesan
  • 100 g spinat
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 1 lille håndfuld persilleblade

Sådan gør du:

  1. Damp spinat et kort øjeblik, til den falder sammen.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt spinat, salt samt olivenolie.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.
  4. Hak løg og hvidløg, og bland med spidskommen og oregano.
  5. Smuldr salatosten, og bland med revet parmesan.
  6. Bland med spinat, urter og krydrede løg.
  7. Slå dejen ned, og del den i 4 lige store stykker.
  8. Tril til kugler, og rul dem enkeltvis ud til runde, tynde, flade brød, ca. 30 cm i diameter.
  9. Fordel lidt af fyldet midtpå, og fold brødene sammen.
  10. Klem kanterne godt sammen, så de er helt lukkede.
  11. Grill brødene ca. 4 min. på hver side ved direkte varme og dernæst 10 min. ved indirekte varme.
  12. Halvér og servér brødene.

Håndplukket til dig