Opskrift på kryddersild med syltede rødløg og cherrytomater
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på kryddersild med syltede rødløg og cherrytomater

Kryddersild er et must til både julefrokost og påskefrokost, og her får du opskriften på en skøn udgave med sprøde rødløg og syrlige tomater.

Gør julefrokosten uforglemmelig med en god omgang kryddersild, der hører sig til julens frokoster. Denne variant med sprøde rødløg og cherrytomater går rent ind.

Find opskriften nedenfor.

Kryddersild med syltede rødløg og cherrytomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 små rødløg i halve
  • 4 cherrytomater
  • ½ dl eddike
  • 1 spsk. sukker
  • ½ knivspids flagesalt
  • friskkværnet peber
  • ¼ tsk. sennepsfrø
  • 125 g gammeldags modnede kryddersild
  • ½ bundt dild
  • rugbrød til servering

Sådan gør du:

Syltede løg

  1. Halvér løg og cherrytomater.
  1. Bring eddike, sukker, salt, peber og sennepsfrø i kog.
  1. Kog til sukkeret er opløst, kom de halve løg ved og kog kraftigt til væden er reduceret til det halve.
  1. Tilsæt tomater og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.

Anretning

  1. Skær sildefileterne i mindre stykker og læg dem på et fad eller anret på brødet.
  1. Kom syltede løgskåle og tomat ovenpå og pynt med dild. Servér rugbrød til.

Brug gerne en sherry vineddike til marinaden. Den passer godt til silden.