Koldhævet italiensk grydebrød

Et dejligt, nemt grydebrød, hvor dejen laves aftenen inden.

Grydebrød
© Tia Borgsmidt

Koldhævet italiensk grydebrød

Det skal du bruge

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 200 g rugmel
  • 350 g italiensk durummel
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • 2 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

Dagen før

  • Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af rugmelet. Rør dejen godt sammen, og tilsæt resten af rugmelet og durummel. Rør dejen i ca. 10 min. på en røremaskine. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 10 timer.

På selve dagen

  1. Tag dejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bages.
  2. Tænd ovnen på 230°. Lad en gryde med låg blive i ovnen.
  3. Når ovnen er varm, tages gryden ud. Pensl forsigtigt med lidt olivenolie. Pas på – den er brandvarm. Vend forsigtigt dejen over i den varme gryde. Dryp med lidt olivenolie, drys med flagesalt og rosmarin, og bag brødet under låg i ca. 20 min. Løft låget, og bag videre i ca. 10 min., til overfladen er sprød og gylden. Afkøl brødet i gryden i ca. 10 min., før det vendes ud på en bagerist.
  4. Servér med et lækkert fad antipasti – parmaskinke, oliven, ost og en god salami.

Læs også: