Koldhævet italiensk grydebrød
Et dejligt, nemt grydebrød, hvor dejen laves aftenen inden.
AfLone Kjær
Koldhævet italiensk grydebrød
Det skal du bruge
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 2 tsk. groft salt
- 200 g rugmel
- 350 g italiensk durummel
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt
- 2 kviste frisk rosmarin
Sådan gør du
Dagen før
- Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af rugmelet. Rør dejen godt sammen, og tilsæt resten af rugmelet og durummel. Rør dejen i ca. 10 min. på en røremaskine. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 10 timer.
På selve dagen
- Tag dejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bages.
- Tænd ovnen på 230°. Lad en gryde med låg blive i ovnen.
- Når ovnen er varm, tages gryden ud. Pensl forsigtigt med lidt olivenolie. Pas på – den er brandvarm. Vend forsigtigt dejen over i den varme gryde. Dryp med lidt olivenolie, drys med flagesalt og rosmarin, og bag brødet under låg i ca. 20 min. Løft låget, og bag videre i ca. 10 min., til overfladen er sprød og gylden. Afkøl brødet i gryden i ca. 10 min., før det vendes ud på en bagerist.
- Servér med et lækkert fad antipasti – parmaskinke, oliven, ost og en god salami.