Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Koldhævet italiensk grydebrød

Et dejligt, nemt grydebrød, hvor dejen laves aftenen inden.

Grydebrød

© Tia Borgsmidt

Koldhævet italiensk grydebrød

Det skal du bruge

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 200 g rugmel
  • 350 g italiensk durummel
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • 2 kviste frisk rosmarin

Sådan gør du

Dagen før

  • Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af rugmelet. Rør dejen godt sammen, og tilsæt resten af rugmelet og durummel. Rør dejen i ca. 10 min. på en røremaskine. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 10 timer.

På selve dagen

  1. Tag dejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bages.
  2. Tænd ovnen på 230°. Lad en gryde med låg blive i ovnen.
  3. Når ovnen er varm, tages gryden ud. Pensl forsigtigt med lidt olivenolie. Pas på – den er brandvarm. Vend forsigtigt dejen over i den varme gryde. Dryp med lidt olivenolie, drys med flagesalt og rosmarin, og bag brødet under låg i ca. 20 min. Løft låget, og bag videre i ca. 10 min., til overfladen er sprød og gylden. Afkøl brødet i gryden i ca. 10 min., før det vendes ud på en bagerist.
  4. Servér med et lækkert fad antipasti – parmaskinke, oliven, ost og en god salami.

Håndplukket til dig