Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af rugmelet. Rør dejen godt sammen, og tilsæt resten af rugmelet og durummel. Rør dejen i ca. 10 min. på en røremaskine. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 10 timer.
På selve dagen
Tag dejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bages.
Tænd ovnen på 230°. Lad en gryde med låg blive i ovnen.
Når ovnen er varm, tages gryden ud. Pensl forsigtigt med lidt olivenolie. Pas på – den er brandvarm. Vend forsigtigt dejen over i den varme gryde. Dryp med lidt olivenolie, drys med flagesalt og rosmarin, og bag brødet under låg i ca. 20 min. Løft låget, og bag videre i ca. 10 min., til overfladen er sprød og gylden. Afkøl brødet i gryden i ca. 10 min., før det vendes ud på en bagerist.
Servér med et lækkert fad antipasti – parmaskinke, oliven, ost og en god salami.