Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan passer du din surdej

Hvordan skal du passe din surdej, og hvor tit skal den fodres? Find Gorm Wiswehs tips her.

Pizzamanden Gorm

© Foto: Andreas Mikkel Hansen

Ved opstart af ny surdej:

  • Miks lige dele vand og mel.
  • Lad det stå uden for køleskabet med låg på i 3 dage, hvor surdejen mades med lige dele vand og mel dagligt.
  • På fjerdedagen skulle surdejen gerne begynde at virke levende efter fodring.

Brug af surdej

  • Surdej bruges i stedet for gær, når den har det godt og er spillevende. Er du i tvivl om surdejens hæveevne, så tilsæt lidt gær for at sikre, at emnet hæver.
  • Husk, at din surdej altid giver smag, så brug den, selvom den ikke giver luft i emnet.
  • Husk at fodre surdejen dagligt, så det passer med den mængde, der bruges til bagning, så du undgår at smide ud hele tiden.

Vær opmærksom på:

  • Surdejen bør altid dufte dejligt af øl, yoghurt eller gær. Dufter den af andet, skal den kasseres.
  • Beholderen skal altid være pæn og ren udenpå.
  • Tænk på surdejen som dit barn: Det skal passes, nusses, vaskes, mades og have kærlighed dagligt. En surdej er levende og skal passes på.

Læs hvordan du kan bruge din surdej i pizzadej her.

Relaterede Artikler