"Spandauer" med krydderurter

Små hjemmebagte madbrød der har en dejlig smag af friske krydderurter. Perfekt som tilbehør til både forret og hovedret!

Krydderurtebrød

Små hjemmebagte brød får smag af friske krydderurter. Glastallerkener fra Boho Habits, lille glasskål privateje.

© Tia Borgsmidt

"Spandauer" med krydderurter

Ca. 10 “Spandauere”

Sprøde, luftige og velsmagende madbrød med urter – genialt tilbehør til både forret og hovedret. Selve dejen koldhæves og kan også bruges til et stort focacciabrød, hvis du foretrækker det.

Det skal du bruge

Dej

  • 5 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g italiensk hvedemel,
  • tipo 00
  • Ca. 300 g italiensk durummel

Topping

  • Olivenolie
  • Salvie
  • Rosmarin
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt honning, og rør rundt.
  3. Tilsæt salt og olivenolie, og rør de to slags mel i væsken, lidt ad gangen.
  4. Rør, til dejen er ensartet i konsistensen.
  5. Dejen skal æltes længe, så brug en røremaskine.
  6. Kør ca. 15 min., til den er blank, ensartet, våd og elastisk.
  7. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil køligt i ca. 10 timer til dagen efter.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet.
  2. Vælt den ned på et bord drysset med mel, og del den i 10 stykker.
  3. Form skødesløst til runde, lidt flade ”spandauere”, og fordel dem på to stykker bagepapir.
  4. Lav et hul med fingrene i midten.
  5. Pensl med olivenolie, og pynt med urter.
  6. Drys med lidt flagesalt.
  7. Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive i ovnen, til de er godt varme.
  8. Løft forsigtigt bagepapir med “spandauerne” forsigtigt over på de varme bageplader, og bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
  9. Afkøl brødene på en bagerist.