"Spandauer" med krydderurter

Små hjemmebagte madbrød der har en dejlig smag af friske krydderurter. Perfekt som tilbehør til både forret og hovedret!

Krydderurtebrød
© Tia Borgsmidt

Små hjemmebagte brød får smag af friske krydderurter. Glastallerkener fra Boho Habits, lille glasskål privateje.

"Spandauer" med krydderurter

Ca. 10 “Spandauere”

Sprøde, luftige og velsmagende madbrød med urter – genialt tilbehør til både forret og hovedret. Selve dejen koldhæves og kan også bruges til et stort focacciabrød, hvis du foretrækker det.

Det skal du bruge

Dej

  • 5 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g italiensk hvedemel,
  • tipo 00
  • Ca. 300 g italiensk durummel

Topping

  • Olivenolie
  • Salvie
  • Rosmarin
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dag 1

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt honning, og rør rundt.
  3. Tilsæt salt og olivenolie, og rør de to slags mel i væsken, lidt ad gangen.
  4. Rør, til dejen er ensartet i konsistensen.
  5. Dejen skal æltes længe, så brug en røremaskine.
  6. Kør ca. 15 min., til den er blank, ensartet, våd og elastisk.
  7. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil køligt i ca. 10 timer til dagen efter.

Dag 2

  1. Tag dejen ud af køleskabet.
  2. Vælt den ned på et bord drysset med mel, og del den i 10 stykker.
  3. Form skødesløst til runde, lidt flade ”spandauere”, og fordel dem på to stykker bagepapir.
  4. Lav et hul med fingrene i midten.
  5. Pensl med olivenolie, og pynt med urter.
  6. Drys med lidt flagesalt.
  7. Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive i ovnen, til de er godt varme.
  8. Løft forsigtigt bagepapir med “spandauerne” forsigtigt over på de varme bageplader, og bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
  9. Afkøl brødene på en bagerist.