Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Focaccia med salt og rosmarin

Et dejligt, nemt madbrød, hvor dejen laves dagen inden.

Focaccia

© Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Focaccia med salt og rosmarin

1 stort focacciabrød

Et stort, uimodståeligt madbrød med virkelig god smag. Dejen koldhæves, og det er et nemt og lækkert madbrød.

Det skal du bruge:

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g flagesalt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 400 g italiensk tipo 00-hvedemel
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt
  • 4 kviste rosmarin

Sådan gør du:

Dag 1

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olivenolie og salt, og rør dernæst fuldkornsdurummel og hvedemel i dejen. Dejen skal røres længe, ca. 10 min., og være tyktflydende.
  3. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2

  1. Læg bagepapir i en ildfast form, ca. 25 x 30 cm, eller i en bradepande.
  2. Vælt dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 225° varmluft. Lav små fordybninger i dejen med fingrene.
  5. Dryp lidt olivenolie på overfladen, og drys med lidt flagesalt og frisk rosmarin.
  6. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 25 min.
  7. Lad brødet afkøle i formen.