Bagværk Focaccia med salt og rosmarin Et dejligt, nemt madbrød, hvor dejen laves dagen inden. Af Lone Kjær — 21. maj 2021 #hverdagsmad © Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Focaccia med salt og rosmarin 1 stort focacciabrødEt stort, uimodståeligt madbrød med virkelig god smag. Dejen koldhæves, og det er et nemt og lækkert madbrød. Det skal du bruge: 5 dl vand 10 g gær 2 spsk. olivenolie 15 g flagesalt 200 g fuldkornsdurummel 400 g italiensk tipo 00-hvedemel Lidt olivenolie Flagesalt 4 kviste rosmarin Sådan gør du: Dag 1 Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie og salt, og rør dernæst fuldkornsdurummel og hvedemel i dejen. Dejen skal røres længe, ca. 10 min., og være tyktflydende. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag. Dag 2 Læg bagepapir i en ildfast form, ca. 25 x 30 cm, eller i en bradepande. Vælt dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Tænd ovnen på 225° varmluft. Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Dryp lidt olivenolie på overfladen, og drys med lidt flagesalt og frisk rosmarin. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 25 min. Lad brødet afkøle i formen. Relateret Bagværk "Spandauer" med krydderurter Bagværk Årets bedste chokoladetærter Bagværk Meyers opskrift på sesamboller: Sådan bager du med surdej Bagværk Koldhævede græskarboller Bagværk Madbrød til alle anledninger: 14 sprøde opskrifter Bagværk Koldhævet italiensk grydebrød