Focaccia med salt og rosmarin

Et dejligt, nemt madbrød, hvor dejen laves dagen inden.

Focaccia
© Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Focaccia med salt og rosmarin

1 stort focacciabrød

Et stort, uimodståeligt madbrød med virkelig god smag. Dejen koldhæves, og det er et nemt og lækkert madbrød.

Det skal du bruge:

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g flagesalt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 400 g italiensk tipo 00-hvedemel
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt
  • 4 kviste rosmarin

Sådan gør du:

Dag 1

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olivenolie og salt, og rør dernæst fuldkornsdurummel og hvedemel i dejen. Dejen skal røres længe, ca. 10 min., og være tyktflydende.
  3. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2

  1. Læg bagepapir i en ildfast form, ca. 25 x 30 cm, eller i en bradepande.
  2. Vælt dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 225° varmluft. Lav små fordybninger i dejen med fingrene.
  5. Dryp lidt olivenolie på overfladen, og drys med lidt flagesalt og frisk rosmarin.
  6. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 25 min.
  7. Lad brødet afkøle i formen.