Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Moderne bad på bondegården

Den gamle kostald på den fynske slægtsgård er blevet ombygget. I det rum, der i gamle dage udgjorde et spartansk hjem for en lille gruppe fynske malkekøer, er i dag et eksklusivt, italiensk badeværelse.

© Tim Bjørn

Den gamle slægtsgård på Fyn har været i familiens eje gennem otte generationer. Nu fungerer den som sommerhus, hvor familien, der i hverdagen er spredt for alle vinde, kan mødes og være sammen. Gennem den sidste tid har gården undergået en gennemgribende renovering, der blandt andet har betydet, at den gamle kostald blev bygget om til et ekstra badeværelse.

Allerede fra begyndelsen var der enighed om, at stilen ikke skulle være bonderomantisk, men gerne måtte stå som en kontrast til den gamle gård med dens bindingsvæk og stråtag. Det skulle med andre ord være et badeværelse, der ville overraske.

Familien kontaktede CasaShop i København, som installerede en løsning fra den eksklusive, italienske producent Agape. Det skulle ikke være klassisk, men enkelt. Og det skulle ikke være småt, da de smukke Agape-elementer kræver plads omkring sig. Der var også enighed om, at badet skulle rumme et badekar.

© Tim Bjørn

Spejlet har samme længde som bordplade og skabe, hvilket gør indretningen harmonisk.

© Tim Bjørn

Den gamle kostald på den fynske slægtsgård er blevet ombygget. I det rum, der i gamle dage udgjorde et spartansk hjem for en lille gruppe fynske malkekøer, er i dag et eksklusivt, italiensk badeværelse, der står som en kontrast til alt det gamle, det er en del af.

© Tim Bjørn

Umiddelbart er der ikke mange levn fra dengang, hvor gulvet var strøet med halm og fungerede som stald for gårdens malkekøer. Af samme grund har familien valgt at bevare de lidt rå vægge for at sende en venlig hilsen til den gamle stald.

© Tim Bjørn

Endnu et stykke fortid har sneget sig ind i hjørnet, hvor en gammel skammel fra 1950’erne, designet af Arne Jacobsen, står og spejler sig. Skamlen er et arvestykke, som har fungeret som siddeplads på gården, siden forældrene huserede i barndomhjemmet, og de, der nu er voksne, endnu var børn.

Relaterede Artikler