Spel med varme
© Andreas Mikkel Hansen

"Alle, der ser soveværelset, siger, det ligner et hotelværelse"

En renovering gav Sofie og Anders muligheden for at skabe en hel velværeafdeling under skråvæggene på førstesalen. Ud over badeværelset er indretningen af soveværelset med til at give den über luksuriøse vibe. Se hvordan.

Sofie og Anders Mads Bonde Jensen har boet i et hus fra 1918 i Gentofte i otte år og renoveret det løbende.

Oprindeligt var det et tofamilieshus, men da ejeren af førstesalen flyttede ud, købte Sofie og Anders den og har i dag slået begge boliger sammen til én.

Da det 100 år gamle tag skulle skiftes, var det oplagt at starte forfra med alt andet på førstesalen også.

– Da vi stod der med et helt frisk stykke papir og skulle tegne en ny førstesal, var prioriteten at få udnyttet pladsen bedst muligt, især fordi der er skråvægge. Det er lykkedes rigtig godt, fortæller Anders Mads Bonde Jensen.

Blandt de nye rum er parrets soveværelse med indbygget garderobe og familiens nye badeværelse. Som ejer af virksomheden Kolon, der er et inventarsnedkeri, har Anders selv stået for at designe mange af inventarløsningerne.

Derudover har Norm Architects, som Kolon har arbejdet sammen med på flere projekter, også været med på sidelinjen.

Sammen har de to virksomheder bl.a. været med i tilblivelsen af boutiquehotellet The Audo i Københavns Nordhavn, og stilen hjemme hos Anders og Sofie er da også delvist inspireret heraf.

Udsigt over søen fra sengen

– Alle, der ser soveværelset, siger, det ligner et hotelværelse, siger Anders og fortsætter:

– Vi har Gentofte Sø på den ene side, så det handlede om at få indrettet rummet, så vi fik det optimale ud af den udsigt og mest muligt lys ind. Det er derfor, vi har valgt at sætte sengen i midten af rummet, noget, som normalvis vil tage alt for meget plads. Men her giver det mening, fordi man har udsigten over søen, når man ligger i sengen, forklarer han.

Anders’ råd til indretning er, at man altid skal kigge på, hvordan møbler og interiør integreres så godt som muligt i et rum. Eksempelvis med skabene i soveværelset hjemme hos ham selv: Fordi der er skråvægge, har de optimeret pladsen ved at lave indbyggede skabe.

Der er også opbevaring i en bænk under vinduerne, hvori der er sengetøj. Den måde, sengegavlen er placeret på, gør, at der er afskærmning over mod garderoben.

– Badeværelset var det sværeste rum at indrette på grund af installationer, men også fordi der kun er ét vindue, og der skulle tages hensyn til bruser, toilet og skråvægge. Det virker rigtig fint med den væg, der afskærmer brus og toilet, for når man er en børnefamilie og har hund, er der altid gang i den på badeværelset om morgenen.