Badekar Bad & Stil
© Andreas Mikkel Hansen

“Gammelt italiensk hotel møder Skandinavien”: Sådan lød oplægget til dette gennemførte soveværelse

Med 180 graders udsigt over havet fra både badekar og seng er hjemmet her et førsteklasses eksempel på, hvordan dét at tænke ud af boksen kan få alt til at gå op i en højere enhed.

Det er husets lidt sydlandske udtryk, der har været inspiration for indretningen i dette hjem i Nordsjælland, og briefet lød noget i retning af “gammelt italiensk hotel møder Skandinavien”.

Det er Jannik Martensen-Larsen fra Tapet-Cafe, der har stået for soveværelset, og han har prioriteret tunge, taktile materialer for at skabe den helt rigtige stemning.

Det være sig den stofbeklædte sengegavl, der også agerer rumdeler ind til walk-in-garderoben, gardiner af lagvis af fed silke og et tykt gulvtæppe, som man synker ned i, når man træder på det.

Hvis man da overhovedet kommer ud af sengen, hvorfra der er direkte udsigt over havet – det sikrer en glasvæg rundt om den omkringliggende træterrasse.

Idéen til at lave garderobe bag ved sengen opstod under overvejelserne om, hvordan man kunne få sengen så tæt på udsigten som muligt.

35 m2 badeværelse med 4 meter til loftet

Garderoben er tegnet og udført af Simonsen & Czechura. Her er udtrykket mørkere og mere afdæmpet, komplet med brunerede messingdetaljer og læderbeklædte skuffer.

Fra soveværelset er der direkte adgang til badeværelset, som også er Simonsen & Czechuras værk. Rummet er stort for et badeværelse at være – hele 35 m2 med fire meter til loftet.

Simonsen & Czechura er derfor kommet på den genistreg at dele de forskellige funktioner, rummet har, op med en væg beklædt med Calacatta Borghini-marmor.

En klar glasdør leder ind til et dobbelt brus, og en matteret glasdør leder ind til toilettet.

Marmoret fortsætter på alle flader i denne afdeling. Og som et lidt utraditionelt valg er der lagt sildebensparket på resten af gulvet, hvilket gør udtrykket varmt og hyggeligt.

Det er også Simonsen & Czechura, der har designet alle møblerne på badeværelset – de er lavet i lyst egetræ og sat ned i stativer af bruneret messing, så de fremstår som selvstændige elementer frem for noget, der går i ét med rummet.

Prikken over i’et er, at der selvfølgelig er udsigt over havet, når man står under bruseren eller ligger i karret.