Genialt IKEA-hack gav ro på soveværelset

Parret kunne ikke finde et garderobeskab, som passede deres indretning - så de byggede et selv.

Når mørket sænker sig

I mørke toner indhyller denne familie sig i søvnen. Ud over at bruge farver til at skabe ro med har de også investeret i en god seng og sørget for, at et hjemmebygget garderobeskab kan sikre dem et visuelt roligt udtryk.

Omfavnende farvetoner

Ønsket om en god, dyb søvn var det, der var udslagsgivende for Ida og Morten Dalgaard Thestrups valg til soveværelset. I deres villa lidt nord for København, som de deler med børnene Carl på tre år og nyfødte Evi, har de indrettet sig med mørke, dunkle toner, der virker omfavnende, og med møbler og lamper, der skaber en fornemmelse af at være i en stue.

– Vi ønskede at skabe en personlig, luksuriøs, hyggelig hotelstemning, og da vi elsker at bruge farver i indretningen, faldt vi for den rolige blågrå. Derudover viser forskning, at blodtrykket falder, og at man har en bedre og længere søvn i blå rum, forklarer Ida.

Det mørke soveværelse er malet med St. Pauls Blue fra Jotun. Værkerne har Ida Thestrup selv lavet til sit og sin mand, Morten Dalgaard Thestrups, plakatfirma, Flavõ. Rammerne fra Stelling Billede & Indramning har hun malet med St. Pauls Blue fra Jotun, den samme som på væggen, som får motiverne til at stå ud fra de mørke omgivelser. Læselamperne er købt hos Igenibrug, og lampeskærmene har Ida fået specialfremstillet hos Shades by Igenibrug. Kanden er designet af Henning Koppel for Georg Jensen, og buketten er fra Stalks & Roots.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Ro og god nattesøvn

At skabe ro var et vigtigt element i rummets indretning, og derfor ville parret have et stort garderobeskab. Da de begge havde den oplevelse, at der er få fritstående garderobeskabe, der pynter, og at de tværtimod kan have en tendens til at give et lidt rodet udtryk, valgte de at bygge et selv. På den måde kunne de sikre sig, at det kunne give rummet det udtryk, de gerne ville have. For dem indebar ro også den gode nattesøvn, og derfor ville de have en ordentlig seng.

Gardinerne og puderne har Ida lavet i samarbejde med AndDrape, som fremstiller gardiner. De består af fire farver, som er nøje udvalgt, så striben får en tredimensionel dybde. Spejlet fra Ellos skaber både en større rumfornemmelse og lys blandt de mørke toner.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Ren luksus

– Den bedste investering, vi har gjort, er at købe en god seng, som vi sover som en drøm i. Med alle de timer, vi tilbringer i sengen, skal det nemlig være ren luksus med masser af plads og kvalitetsmadrasser – især fordi vi elsker at putte under dynerne med en hyggelig tegnefilm med vores treårige. Det betyder meget for os at starte og slutte dagen godt. Og vi er overbeviste om, at den følelse, vi slutter dagen af med, og som dette rum er med til at skabe, har betydning for vores søvn, fortæller Ida.

Det mørkeblå sengetøj i egyptisk bomuldssatin med lyserødt kantbånd er fra Homehagen. De stribede gardiner er foret med gylden satin, som man gjorde før i tiden i velhavende hjem. Ud over at være smukt mørklægger det også.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press

Unikt garderobeskab

Garderobeskabet er et Ikea-hack, som parret selv har tilpasset til deres soveværelse. Det er bygget på en sokkel, hvor der er monteret fire Pax-skabe på. Derefter er det beklædt med mdf på siden og malet med St. Pauls Blue. Grebene er ubehandlet, massiv messing.

Garderobeskabet er fra Ikea og grebene er fra BeslagOnline. Sidebordet Lato i marmor og metal er fra &Tradition. Pendlen fra Georges Store er håndlavet og Den Spanske Stol er designet af Børge Mogensen og produceres af Fredericia Furniture.

© Foto: Pia Winther, Styling: Glotti Press