Arkitekten blander japansk rumdeling og nordisk minimalisme

Jonas Bjerre-Poulsen, arkitekt i Norm Architects, har indrettet sit badeværelse med plads til velvære.

ovalt spejl norm architects menu
© Jonas Bjerre

Badeværelset tilhører Jonas Bjerre-Poulsen, som er arkitekt og partner i Norm Architects. Spejlet er eget design og produceres af Menu.

Inspiration fra Norden og Japan

Blander man japansk rumopdeling med nordisk minimalisme, får man et rummeligt badeværelse med plads til velvære og smukke møbler.

Da arkitekt Jonas Bjerre-Poulsen og hans familie traf beslutningen om at udvide med et ekstra badeværelse, var det udelukkende af praktiske årsager. I takt med at børnene blev ældre, fyldte de mere, så familien ønskede sig et stort baderum.

trædesten badeværelse japansk
© Jonas Bjerre

Trædestenen lige uden for baderummet er inspireret af japanske badeanstalter. Her tager man altid skoene af, inden man træder op
på stenen og går ind i rummet. Længere ude ligger vaskerummet.

At gøre kunsten efter

De havde på nogle af deres mange rejser lagt mærke til, hvor rart det var med masser af plads på badeværelset. Derfor ville de gerne bruge et par ekstra kvadratmeter på at få rummelighed omkring badeværelsets forskellige funktioner. De gjorde hotellerne kunsten efter og skabte et stort baderum med flere forskellige rums funktioner i sig.

– Ønsket var fra start at skabe et nordisk og minimalistisk rum, som er det, vi hos Norm Architects arbejder meget efter. Rummet skulle have få elementer, og passe til resten af huset.

norm architects badekar med sort armatur
© Jonas Bjerre

Badekarret er designet af Norm Architects og produceret af ex-t i Firenze. Det er en nyfortolkning af gamle art deco-badekar med løvefødder. Modsat indbyggede badekar er dette et reelt møbel, og derfor kræver det plads, synes Jonas Bjerre-Poulsen. Det sorte Vola-armatur står flot til badekarrets sorte ben. Arkitekten blev inspireret af Japansk kultur og arkitektur, da han skulle lave badeværelset. Det kan bl.a. ses på indsatsen i væggen, der er trukket væk fra rummet for ikke at bryde det indefra. Tekanden af den danske keramiker Bente Hansen understreger wellness-stemningen sammen med det grå håndklæde fra Hay.

Gøre brug af eget design

Når en del af ens virke er at tegne badeværelsesmøbler, synes det oplagt at benytte sig af egne designs. Derfor er både badekar og vask tegnet af Norm Architects. De er inspireret af det edvardianske art deco-badekar med løvefødder, men med et mere moderne og minimalistisk touch.

Når man træder ind i rummet, føles det næsten som at opholde sig i en spa. Det her er et rum, man har lyst til at være i, og som ikke kun fungerer som en 'hygiejne-maskine', som Jonas Bjerre-Poulsen selv udtrykker det.

marmorhylde badeværelset skål maj-brit würtz
© Jonas Bjerre

De indbyggede marmorhylder er lavet som huller i væggen, så de ikke forstyrrer. På dem står en keramisk skål af Maj-Brit Würtz og en sparegris fundet i en lille by i Nepal.

Japansk rumopdeling

Badeværelset er inspireret af den japanske måde at dele baderum op på. Det indeholder nemlig flere funktioner; toilettet er pænt gemt væk bag skillevæggen i midten, på den anden side er den store bruseniche, og op ad den ene sidevæg troner badekarret. På trods af de mange funktioner på ét sted får frivæggene rummet til at syne åbent og rummeligt.

Alle i familien er glade for resultatet, for i det nye badeværelse gælder det samme som for resten af hjemmet – selvom linjerne er rene, er rummene altid fulde af atmosfære og liv.

norm architects vask armatur vola spejl ex-t kronos fliser
© Jonas Bjerre

Vasken er ligesom badekarret designet af Norm Architects og produceret af ex-t. Armaturet er fra Vola, og det runde spejl er fra ex-t. På hele gulvet er der lagt Kronos-fliser. Jonas Bjerre-Poulsen er træt af spots, så han fandt nogle gode poreclæns-lamper i den franske butik Beau Marché.

norm architects spejl antik gulvvase
© Jonas Bjerre

Spejlet i hjørnet er designet af Norm Architects og produceret af Menu. Den store gulvvase i massiv sten er antik.

norm architects aesop sæbe bakke manu kost japan
© Jonas Bjerre

I væggen er der lavet huller til hylder. Herinde står velduftende økologiske sæber fra Aesop og en skøn japanskinspireret bakke med to kanter under. Bakken er faktisk en prototype til Menu. Den lille kost har familien købt med hjem fra en rejse til Japan.

japansk trædesten marmor badeværelse
© Jonas Bjerre

Den japansk-inspirerede trædesten ved døren er lavet af det samme sorte marmor som hylderne i væggen.

badeværelse skål eukalyptus
© Jonas Bjerre

Den Rustikke skål på gulvet, har Jonas Bjerre-Poulsen lavet i samarbejde med Maj-Brit Würtz. Skålen er lavet af sand, jord og aske, og nede i den ligger tørret eukalyptus, der spreder en skøn duft i baderummet.

badeværelse brusekabine sort armatur kronos flise
© Jonas Bjerre

Hver Kronos-flise er unik. Det giver badet et rustikt udtryk. I kontrast hertil står det sorte armatur fra Vola. Sæben på gulvet er fra Aesop.