I en lille murstensvilla bygget i 1917 har designer og arkitekt Frederik Werner skabt et smukt hjem til sin familie. Sansen for detaljer, lys og materialitet er ikke til at undsige, og hjemmet står som et resultat af stor respekt for de historiske elementer i boligens struktur.
Frederik Werner er designer og partner i arkitektfirmaet Norm Architects, og hans forkærlighed for japansk æstetik og ærlige materialer kommer i den grad til sin ret i hjemmet. Egetræ, der kun bliver smukkere med tiden, er et tilbagevendende element gennem hele boligen og bidrager til en rolig og varm atmosfære i alle rum.
Fra filosofien hos Norm Architects skal huset ikke kun opleves visuelt, men med alle sanser - fra lyd til berøring.
Køkkenet er placeret i et rum, der er forbundet med spisestuen. Det var engang adskilt af en dør, men Frederik og hustruen, Julie, besluttede at åbne op og tilpasse tykkelsen af væggene til køkkenets dybde.
– Rummet er ca. 10 m2, men fordi det er forbundet med stuen og har en glasdør i fuld højde mod haven, fungerer det næsten som en anden indgang, fortæller Frederik Werner og fortsætter:
– Vi ønskede, at det skulle skabe en balance mellem noget, der smelter sammen og skiller sig ud - et subtilt udseende, der på en eller anden måde stadig føles som en naturlig forlængelse af rummet. I vores tilfælde havde vi til formål at strække køkkenet fra væg til væg for at få det til at se ud som om, det var et indbygget møbel.
En enkel og rationel designtilgang med fokus på rene former kræver en oprigtig hengivenhed til håndværk — Frederik Werner, designer og partner i Norm Architects
Når man er arkitekt og til daglig lever af at skabe holdbare løsninger, betyder netop kvaliteten og håndværket meget, når man skal vælge til sit eget hjem.
– En enkel og rationel designtilgang med fokus på rene former kræver en oprigtig hengivenhed til håndværk og ambition om at arbejde med materialer og detaljer af høj kvalitet. Det er noget, jeg finder særligt vigtigt, når jeg skal skabe et behageligt og æstetisk tiltalende rum, forklarer Frederik og fortsætter:
– At bygge minimale rum er ikke en simpel proces. Det er ofte sværere i både valg og implementering. Det kræver ikke kun kvalitet i materialer og færdigheder at udføre, men er mærkeligt nok ofte mere kompliceret og omkostningstungt end det overflødige.
At bygge minimale rum er ikke en simpel proces. Det er ofte sværere i både valg og implementering. Det kræver ikke kun kvalitet i materialer og færdigheder at udføre, men er mærkeligt nok ofte mere kompliceret og omkostningstungt end det overflødige — Frederik Werner, designer og partner i Norm Architects