To legesyge og fantasifulde badeværelser under ét tag

De vilde farver og skæve løsninger til trods har parret formået at skabe en fin balance, hvor personlighed, praktiske løsninger og få kvadratmeter gavner hinanden.

Det smukke messingarmatur fra Vola står frit på gulvet og patinerer smukt med tiden og komplementerer den blå farve på badeværelsets overflader. På hylden står en vase fra Louise Roe, messingskålen er fra Vest Vintage, og diverse sæber er fra Aesop.

© Andreas Mikkel Hansen

2 fantasifulde bade under 1 tag

Pink flamingotapet, blå gulve og detaljer i messing. Der er ikke noget, familien Brocks ikke tør. På få kvadratmeter har de skabt to unikke badeværelser med store armbevægelser.

Parret Emily og Frederik Brocks i deres lejlighed på Vesterbro.

© Andreas Mikkel Hansen

I stedet for et tungt opbevaringsmøbel under vasken valgte parret at skabe en let løsning med en bordplade i silkecement og en fritstående vask fra Bad & Stil. Vintagespejlet over vasken og lampen fra Cedar & Moss tilføjer bløde former og personlighed til det ellers minimalistiske badeværelse.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelser med personlighed

Efter seks år i lejligheden på Vesterbro måtte Emily og Frederik Brocks erkende, at de og deres to teenagedøtre var vokset ud af deres lille badeværelse på godt 5 m2. De søgte derfor råd hos en arkitekt om, hvordan de bedst kunne udnytte de sparsomme kvadratmeter i den gamle lejlighed.

– Vi vidste, at vi ville renovere det eksisterende badeværelse, men også tilføje et større til “de voksne”. Det var vigtigt for os, at vi kunne beholde vores lille gæsteværelse, så med vejledning fra både arkitekt og totalentreprenør endte vi med at placere de to badeværelser lige ved siden af hinanden, fortæller parret.

En lidt utraditionel løsning, der krævede en del af indretningen. Parret havde nemlig et ønske om, at de to badeværelser ikke alene skulle have personlighed, men også skulle fungere som en naturlig forlængelse af den stil, man finder i resten af lejligheden.

Og med nogle modige løsninger som et pink tapet med flamingoprint på det ene badeværelse og et helt blåt cementgulv og tilsvarende vægge på det andet har de virkelig skabt to helt unikke badeværelser med hver sit fantasifulde udtryk.

Brusenichen er belagt med By Bournonville fra Silkecement, som også er lagt på gulv og hylder. De hvide håndklæder er fra Georg Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen

Drømmen var at få plads til et stort badekar, og nu står det endelig hos familien på 4. sal. Toilettet Urban Chic er fra Bad & Stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Hverdagsluksus med vilde farver og skæve løsninger

Lejligheden ligger øverst oppe på 4. sal, men det skulle ikke stoppe parret i at få opfyldt deres drøm om et rummeligt badekar. Så med muskuløs hjælp kom karret således op ad trappen og står nu under den brede vindueskarm i det blå badeværelse, hvor morgensolen strømmer ind ad vinduet, og hvor der er kig til en stjerneklar himmel om aftenen.

Det var dog ikke alene hverdagsluksus, der blev plads til, da parret fik etableret deres nye badeværelse. Praktiske løsninger som en specialbygget reol til vaskemaskine og opbevaring, gulvvarme under det rustikke silkecement og armaturer i messing, der patinerer smukt uden særlig vedligeholdelse, er bare et udpluk af de velovervejede elementer, der er fundet plads til.

– Da vi valgte nogle meget farverige løsninger, var det vigtigt, at der ikke foregik for meget andet i indretningen. Derfor valgte vi bl.a. at holde begge bordplader i samme materiale og farve som gulvene for at skabe en vis ro, fortæller parret.

De vilde farver og skæve løsninger til trods har parret på den måde formået at skabe en fin balance, hvor personlighed, praktiske løsninger og få kvadratmeter gavner hinanden.

I husets originale badeværelse har familien valgt et hvidt opbevaringsmøbel fra Bad & Stil, som ikke er for stort, og som tåler hverdagens brug. Både den lysegrå silkecement, By Bournonville, fra Silkecement og det iøjnefaldende tapet er let at vedligeholde. Det sorte armatur fra Nostromo spiller fint sammen med tapetets sorte detaljer. Vintagespejlet fra Vest Vintage og den moderne væglampe fra Andlight understreger familiens personlige stil. Flamingotapetet fra det amerikanske brand The Alley Exchange har en levende struktur og dybde i mønsteret – og så kan det tåle vand.

© Andreas Mikkel Hansen

De få accessories i badeværelset er nøje udvalgt, og den unikke flamingo i porcelæn, der er fundet på et loppemarked, er ingen undtagelse. Den lille boks i messing er fra Broste Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen

På hylden står to glasvaser fra Specktrum, der passer perfekt ind i den lyserøde farvepalet.

© Andreas Mikkel Hansen