Se Lukas Grahams unikke badeværelser

Lukas Forchhammer, forsanger i bandet Lukas Graham, og kæresten Rillo Schwartz har netop skabt deres fælles hjem. Her har de bygget to badeværelser, som afspejler to sider af deres liv.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

På gæstebadeværelset er der fest og farver med et vildt mønster, som parret Rillo Schwartz og Lukas Forchhammer selv har sat sammen med rådgivning fra Focus Plus. Fliserne på både væg og gulv er fra Marokk.dk, som Focus Plus forhandler, og armaturerne i messing er fra Vola.

En lille oase

I et hyggeligt, gammelt bindingsværkshus på Christianshavn har sangeren Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham og kæresten Rillo Schwartz bygget et nyt hjem op sammen – for sig selv og deres lille datter, Viola.

Bygningen ligger et stenkast fra Christiania, hvor Lukas Forchhammer er vokset op, og i huset bor der kun fire familier i alt, som alle kender hinanden.

Det hele er på den måde meget familiært og fremstår som en lille oase tilbagetrukket fra en hektisk hverdag med turnéliv og rejser rundt omkring i verden.

Bedste ven som entrepenør

Tæt på familien bor Morten Wandahl, som står bag byggefirmaet WMG Byg, som Lukas Forchhammer desuden er medejer af.

Morten Wandahl er tidligere roommate med Lukas og en af parrets bedste venner.

Fordi han kender Lukas og Rillo så godt, føltes det oplagt for parret, at han skulle være entreprenør på projektet og hjælpe dem med at realisere deres drømme, som til at starte med stak i mange forskellige retninger.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Over håndvasken hænger billeder, som er med til at give badeværelset personlighed. Badeværelsesmøblet i egetræ er produceret i Danmark og er også fra Focus Plus.

Det bedste fra begge verdener

Rillo har fingeren på pulsen og følger med i tidens farver, trends og tendenser.

For hende var det vigtigt at få sildebensfliser samt farver som lyserød og nuancer af grå inkorporeret i badeværelserne.

Lukas, som er opvokset i fristaden Christiania med en far, som har bygget alting selv, gik op i, at de ting, som de omgav sig med, havde en historie og var noget, som ikke alle andre havde.

Med kyndig hjælp fra Morten lykkedes det parret at få deres ønsker indfriet.

Han introducerede dem blandt andet for firmaet Focus Plus, som leverede snedkererede badeværelsesmøbler i egetræ samt marrokanske fliser til både væg og gulv.

Især valg af fliser blev afgørende for de to badeværelsers udtryk, og parret fandt en løsning, som dels tog højde for deres forskellige ønsker, dels tilpassede sig to forskelligartede funktioner.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

På badeværelset på førstesalen, hvor også soveværelse og børneværelse er placeret, er der skruet ned for farverne, og der hersker en roligere atmosfære. Badeværelsesmøblet og fliserne er ligesom på det andet badeværelse fra Marokk.dk/Focus Plus, og rum og ovenlys er formet af WMG Byg. Som på det andet badeværelse er alle armaturer, spejl og lister holdt i messing for at give hjemmet varme.

To vidt forskellige unikke badeværelser

Gæstebadeværelset, som er placeret i stueetagen, er en del af et stort fælles rum med køkken og stue, som kan åbnes op til baggården.

Hele underetagen er lavet som ét stort socialt rum, hvor der ofte er middage, fester og andre sociale sammenkomster, og parret havde derfor lyst til at indrette gæstebadeværelset som et statement, som ville give deres gæster en overraskelse, og som ville passe til den åbensindede og gæstfrie stemning.

I tråd hermed har de lavet brusenichen med fliser i farver som dem, Rillo gerne ville have, men i et særpræget mønster, som ikke er set andre steder – ligesom Lukas ønskede.

Alle detaljer er holdt i messing for at gøre rummet varmt og indbydende, og over vasken hænger der billeder fra parrets liv, som gør det personligt.

På hjemmets førstesal, hvor soveværelse og børneværelse er placeret, er badeværelset indrettet i rolige og afslappede farver, og fliserne på gulvet er lagt i sildeben, som Rillo ønskede.

Hele rummet oplyses af et beroligende ovenlys samt kig op i himlen fra badekarret, hvor man kan læne sig tilbage og nyde en stille stund afkoblet fra omverdenen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kvalitet og solidt håndværk i fokus

Parret har fået to unikke badeværelser med hvert deres udtryk. Samtidig er de bundet sammen i kraft af gode, solide materialer, som har en historie, og som kan vare en livstid – og måske endda blive overleveret til en ny generation i baggården på Christianshavn.