Mads Langer badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Mads Langers nye badeværelse har mere wauw-faktor end de fleste har i et helt hjem

Hjemme hos Julie Lillelund og Mads Langer er badeværelset meget mere end bare funktionelt.

Det er indbegrebet af luksus – grandiost, men hyggeligt – og det indbyder til at tage sig god tid, som eksempelvis at nyde udsigten over haven fra badekarret.

Og selvom der ved første øjekast foregår meget farvemæssigt, skal man ikke lade sig snyde: Roen sænker sig, så snart man træder ind i rummet, og det føles faktisk lidt som at gå ind i favnen på et langt, blødt kram.

Da Julie Lillelund og Mads Langer flyttede ind i deres hus i februar 2020, var de blevet vant til et stort badeværelse fra deres tidligere hjem, hvor de havde lagt tre værelser sammen for at få ét stort badeværelse.

Og så er det svært at gå tilbage. Derfor besluttede de at konvertere et soveværelse på førstesalen til det, der i dag er deres badeværelse.

Det er et rum, der nærmest omfavner en, når man går derind, med et fantastisk lys fra store vinduer, der giver udsigt ud over haven.

Det store blå, fritstående badekar fra Devon & Devon er et øjeblikkeligt blikfang.

– Vi så et billede af et lignende badekar på Devon & Devons hjemmeside, hvor der var et meget farverigt tapet bagved, og det var det, vi blev inspireret af til at lave selv.

Badeværelsesmøblet er også fra Devon & Devon, og det faldt vi pladask for, fordi det er så megasmukt med de runde kanter og det bløde udtryk, fortæller Julie Lillelund.

Badeværelse med lysekrone og lyserød sofa

Det er et dejligt rum, hjemligt og hyggeligt, med masser af sjæl fra lækre detaljer. Som den lyserøde sofa, der egentlig er datteren Hannahs, men som her er med til at understrege, hvor stort rummet egentlig er.

De store skabe stod i huset, da Julie og Mads overtog det – de er et Ikea-hack, så farve og fronter er nye og tilpasset rummet.

Derudover har parret håndplukket interiøret fra flere af deres yndlingssteder: Lysekronen er fundet i en genbrug på Sølvgade, og håndklædeholderne samt spejlene over vasken er fra vintagebutikken Særligt Samlet.

– Tapet, gardiner og bruseforhæng er fra Tapet-Cafe. Jeg har en meget stor forkærlighed for gardiner, fordi de betyder rigtig meget for et rums udtryk.

Her har de samme mønster som tapetet, og det giver en helt særlig effekt. På vores andet badeværelse, der blot er en vask og et toilet, har vi samme tapet, bare i en mørkere nuance.

Vi er bestemt ikke farveforskrækkede og har været besatte af lavendel, men vi var alligevel lidt nervøse for, om det ville blive for nuttet. Men det fungerer virkelig godt, siger Julie om fliserne fra Marokk.

Andre detaljer, som er med til at sætte prikken over et luksuriøst i, er de praktiske elementer som afløbssystem fra Unidrain, armaturer fra Vola og et væghængt toilet fra Duravit, der gør rengøringen nemmere.

– Vi føler os meget heldige, at vi har mulighed for at skabe et hjem, hvor der er plads til os og til kreativiteten.