“Badeværelset er det mest luksuriøse rum i vores hus”

Se det totaltrenoverede badeværelse i villaen fra 70'erne.

Lidt nord for Aarhus...

... Ligger en klassisk, arkitekttegnet villa fra 70’erne, som efter en velovervejet totalrenovering er blevet til helt sin egen. Her har ejerne, Vivian Egebirk og Stephan Sørensen, nytænkt boligen, men uden at miste blik for hverken detaljer eller husets dna.

Badeværelset

Selv efter en større renovering emmer det arkitekttegnede hjem fra 70’erne stadig af originalitet og historie. Væggene i teglsten er bl.a. bevaret og danner nu rammen om den nye, moderne indretning.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse
Badekar

Både vægge og gulve er beklædt med italiensk marmor, der er sandblæst og poleret for at opnå den specielle overflade. Indretningen er blødt op af egetræslameller i loftet, som tilføjer en visuel varme til rummet, og over badekarret fra Bad & Stil er opbevaringen integreret i væggen for at skabe ro og mere plads. De små skulpturer er af Michael Kvium, mens det skulpturelle sidebord er fra &Tradition. S

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Få materialer der komplementerer hinanden godt

Ved hjælp af få nye elementer er indretningen imidlertid løftet til nye højder, hvor man, særligt på badeværelset, straks føler sig omsluttet af de smukke materialer, der forener husets oprindelige stil med den nye.

– Badeværelset er det mest luksuriøse rum i vores hus og måske også det mest vellykkede efter renoveringen. Det giver en fantastisk ro, at der er kombineret meget få materialer, og at det er de naturlige elementer som træ og sten, der er de mest fremtrædende, fortæller parret.

Alle overflader på badeværelset er beklædt med den samme sandblæste marmor for et råt udtryk, der harmonerer smukt med boligens gulve og vægge i teglsten, mens loftet er beklædt med egetræslameller, der sammen med kabinetter i træ tilfører en blødhed og varme til rummet, der skaber en rolig, næsten spa-agtig fornemmelse.

Marmoren er ligeledes kombineret med enkle armaturer i børstet messing, der patinerer smukt og giver fint modspil til naturstenenes kolde, grå farve.

Den dobbelt vask

Den dobbelt vask var et must for Vivian Egebirk og Stephan Sørensen, der valgte at få den fremstillet i samme sten som væg- og gulvfliserne for at holde antallet af forskellige materialer på et minimum. Bademøblet er udført af Rørvang Furniture, mens armaturerne i børstet messing er fra Vola.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

En loftshøjde der imponerer

Husets arkitektur byder desuden på en imponerende loftshøjde, der synes at tilføje en ekstra dimension til badeværelset, der med sit store badekar og bruserum fremstår enkelt og eksklusivt.

– For os giver det mening at gøre meget ud af badeværelset, fordi det er et rum, hele familien bruger hver dag. Derfor skal det være gennemtænkt, funktionelt og bare lækkert at være i, forklarer parret.

Bag spejlet gemmer sig en række praktiske opbevaringshylder i egetræ. En løsning, som både gemmer cremer og dufte af vejen, og som udstiller dem smukt og ordentligt. Skabet er udført af Rørvang Furniture.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Velovervejet opbevaringsløsninger

Ud over det store badekar og den dobbelte vask, som begge stod højt på listen over prioriteringer, er der skabt en smart løsning inde bag spejlet, hvor man kan opbevare små krukker og flasker på hylder, så de ikke ligger og roder i en stor skuffe – en løsning, parret er blevet særlig glade for og ikke kan leve uden i dag.

Opbevaringen er ligeledes tænkt ind omkring badekarret, hvor en hylde er integreret i væggen. Intet synes altså at være overladt til tilfældighederne, og på den måde er der udelukkende efterladt plads til afslapning og ro.