Ole Henriksen hjem
© Andreas Mikkel Hansen

Kom med indenfor i Ole Henriksen og Laurence Roberts smukke hjem ved Amalienborg Slot

Det er Laurence selv, der til dagligt er indretningsdesigner, som har stået for at indrette parrets lejlighed i hjertet af København. Her er der blevet lagt særligt vægt på det, han kalder "baggrunden", for den er nemlig hemmeligheden bag et imponerende hjem.

Hemmeligheden bag indretning

Laurence har selv fungeret som indretningsdesigner på hjemmet, og ifølge ham ligger en del af hemmeligheden bag et imponerende og luksuriøst hjem ikke (kun) i at vælge den rigtige indretning, men i høj grad også i at designe baggrunden.

– Når man laver en totalrenovation, er mit råd til folk, at de skal bruge penge på panelerne, på dørene og på gulvene.

Det er som på et luksuriøst hotel, hvor du har svært ved at sætte fingeren på, hvor den følelse egentlig kommer fra. Det er som regel de steder, der har brugt penge på baggrunden.

Det får dine møbler, din kunst og dine accessories til at tage sig endnu bedre ud, forklarer han.

En fælles base i København

Ole Henriksens hudplejeserie er ude i mere end 50 lande, så han bruger meget af sin tid på farten.

Parret havde derfor længe talt om muligheden for at have et hjem i en storby i Europa, men selvom København er en af parrets favoritbyer i hele verden, var snakken aldrig faldet på at slå sig ned her.

– Ole havde aldrig nogensinde nævnt, at vi skulle have en lejlighed i København. Men vi havde længe talt om, at vi ville bo deltid i Europa. Under vores sommerferie, hvor vi boede på d’Angleterre, sad vi til morgenmaden, og jeg sagde til Ole, der sad og læste avisen, at svaret på, hvor vi skulle have en lejlighed, var lige for næsen af os, og at vi burde købe en lejlighed i København i stedet for at kigge på andre steder. Han lagde avisen fra sig, kiggede på mig og sagde helt køligt: “Det var du længe om at indse!” fortæller Laurence.

Når Ole nu er i Europa, er det altid med base i København og deres fælles hjem.

– Det har bragt mig glæde at kunne designe et hjem til Ole, så jeg ved, at når han er i Europa, så er han hjemme og ikke på et hotel. Så kan han stege sine æg i T-shirt og boksershorts i fred og ro, siger Laurence med et grin.

Den danske hygge er vigtig

Lejlighedens varme atmosfære er skabt ved hjælp af kurateret kunst, bløde og indbydende tekstiler, dansk design samlet gennem et helt liv og altid friske blomster.

– I lejligheden har vi meget Georg Jensen, som vi har samlet gennem årene, og en fantastisk samling af Royal Copenhagen med elementer tilbage fra 1930’erne, fortæller Ole.

– Det første, vi gør, når vi kommer med flyet fra L.A., er at smide bagagen, og så tager vi på blomstermarked. Jeg køber bundter af blomster og tager hjem og arrangerer blomster i alle rummene, selvom vi lige er landet efter en 12-timers flyvning, fortæller Laurence, der mener, at blomster og kunst er det vigtigste i hjemmet.

Den danske hygge har også været et vigtigt mål for parret at opnå.

– Jeg gik efter at skabe en følelse af zen i hjemmet, af L.A. møder København. At komme hjem skal føles som at blive svøbt i en kashmirsweater, siger Laurence.