© LAUFEN

Wellness til hverdag: 5 tips til at gøre dit badeværelse mere afslappende og luksuriøst

Kom med ind i Anjas lækre badeværelse og få samtidig hendes bedste tips til at skabe en luksuriøs oase, der byder op til ro og afslapning.

Anjas badeværelse har så lækker en stemning, at du bliver afslappet det øjeblik, du træder indenfor. Det er ikke fordi, at badeværelset er enormt stort – det er det faktisk ikke – men der er truffet nogle valg i indretningen, som gør, at man instinktivt falder helt ned i gear.

Det er da heller ikke tilfældigt, og ønsket om at skabe et badeværelse med wellnessstemning har præget Anjas valg fra start.

– Vi ønskede et badeværelse, hvor vi kan trække os tilbage og nyde et karbad i rolige omgivelser med et kig ud ad ovenlysvinduerne, fortæller Anja, der til daglig arbejder hos badeværelsesproducenten LAUFEN.

Læs med her, hvor Anja fortæller om sine overvejelser og samtidig deler ud af tips til at indrette et badeværelse i samme afslappende og luksuriøse stil som hendes eget.

Elementerne af guld er også med til at skabe en luksuriøs wellnessstemning i Anjas badeværelse.

© LAUFEN

Husk badekarret

For Anja var det alfa og omega at få plads til et badekar, hvori man kan trække sig tilbage og nyde en rolig stund, mens man ligger i blød.

– Badeværelset skulle kunne rumme et badekar, så vi nappede ca. en meter af soveværelset for at få plads nok. Vores badekar fra LAUFEN passer perfekt i siddehøjde til to, men fungerer virkelig godt, når man ligger alene. Selvom vi har store børn, er det alligevel et hit med badekar.

Badekarret fra LUA-serien hos LAUFEN står perfekt placeret under ovenlysvinduerne, så man kan betragte himlen, mens man slapper af.

© LAUFEN

Minimér synsindtryk

Vi bliver påvirket af vores omgivelser, og sker der for meget, kan det hurtigt blive svært at slappe af. Derfor er et af Anjas bedste tips til at skabe en afslappet stemning også simpelt:

– Minimer synsindtryk på badeværelset. Det giver ro. Af samme årsag er loftsbjælkerne malet hvide på mit badeværelse – så skal man ikke forholde sig til kontrasten, men de fremstår stadig synlige og fortæller en historie.

Anja har valgt at male loftsbjælkerne på badeværelset hvide for at skabe de mest rolige omgivelser.

© LAUFEN

Rolige kontraster

Selvom loftsbjælkerne er malet hvide, har Anja stadig tænkt i kontraster på badeværelset. Brugen af kontraster er med til at skabe dynamik i et rum, men de kan indtænkes på forskellige måder og i forskellige grader. På badeværelset har Anja haft fokus på de mere rolige kontraster.

– Alle armaturer er i naturmessing, som patinerer over tid, og sammen med messinglisterne ved flisekanterne giver det en rolig, men fin og underspillet kontrast. Spillet i fliserne får også lov at træde frem med de hvide kontraster i interiøret.

I stedet for en helt mørk flise, har Anja valgt fliser med spil i, som matcher de hvide badeværelseselementer. Spejl, badeværelsesmøbel og badekarret på billedet er alle fra LUA-serien hos LAUFEN.

© LAUFEN

Leg med lyssætningen

Anjas sidste tip til at skabe en wellnessatmosfære på badeværelset er at lege med lyssætningen. På sit eget badeværelse har hun installeret lysscenarier, der kan tilpasses stemningen og mængden af naturligt lys udefra.

Det er tit praktisk med et godt arbejdslys ved spejlet, hvor du skal kunne se ordentligt, men i badeområdet kan det være rart med en mere blød belysning, hvis du vil skabe en afslappende atmosfære, der byder op til timevis i blød i badekarret.

– Vi har valgt et CLEANET NAVIA douchetoilet fra LAUFEN, og det giver en anderledes ren følelse efter toiletbesøg, som vi hurtigt er blevet glade for.

© LAUFEN