9 planter der egner sig til badeværelset - især i fugt og mørke

Har du et badeværelse uden vinduer, eller med begrænset naturligt lys? Så har vi her samlet 9 planter, som trives godt i mørke og fugtige omgivelser, der er egnet til badeværelset og giver noget liv.

Væddeløber
© bakker.com

Væddeløber renser luften

Er dit badeværelse uden vinduer, og leder du efter en plante, som kan pifte dit rum op? Så er planten ved navn væddeløberen et godt bud til dit behov.

Væddeløberen trives godt i megen skygge, fordi den ikke tåler at stå i direkte sollys.

Foruden det, er væddeløber planten meget tilpasningsvenlig, og har en fordel i at den fungerer godt som luftrenser.

Derudover er den en fortrinlig hængeplante, det gør at du kan få den op i højden og udnyttet pladsen på badeværelset bedre.

Husløg
© Karl Thomas Moore

Husløg den optimale løsning til det lille badeværelse

Kæmper du med pladsmangel på badeværelse, og kan du ikke finde en plante, som vil give lidt liv uden at optage al pladsen? Så er husløjet en oplagt løsning til badeværelset, fordi det netop er en lille og fin plante.

Selve husløget er egnet til barske omgivelser, derfor kan planten klare det meste.

Husløjet er især egnet til dig, som ikke har grønne fingre, og den ikke kræver meget kærlighed i form af pasning.

Det gode ved husløjet er også, at de findes i flere forskellige arter, og du mikse og sammensætte dem ligesom du synes er flot.

Du kan også læse, hvordan du laver dine egne planter af stiklinger her.

Hængefigne
© bakker.com

Hængefigen der hænger fint

Dette er en oplagt plante til badeværelset, eftersom den er fin at have stående på en reol eller hylde, da hængefingens grønne grene hænger løst fra planten.

Her har du også muligheden for at hænge krukken op, så den bliver løftet op fra gulvet. Det særlige ved hængefigen er, at de aldrig må tørre ud.

Da det er en plante, som stammer fra junglen, så kræver den en del fugt, hvilket gør at den er oplagt til at pryde badeværelset.

Orkidé
© Getty Images

Orkidéen bringer ynde og farve på badeværelset

Orkidéen giver dig farve på badeværelse, og er utrolig smuk at have stående, da den også giver noget elegance med sit høje og tynde udseende.

Ofte får okidéen sin plads i stuen, men den egner sig også rigtig godt til badeværelset.

Orkidéen er en tropisk plante, og den har det derfor bedst i et høj luftfugtighed, for eksempel blomstrer den i Malaysia, Thailand og på Filippinerne. Her lever orkidéen normalt af vand fra regn, dug og tåge, hvorfor et fugtigt miljø som badeværelset, vil gøre orkidéen tilfreds.

Du kan også skabe meget mere farve og liv med det helt rigtige badeværelsesspejl.

Fugleredebregne
© Getty Images

Fugleredebregne trives uden lys

Er du glad for bregner? Så er der godt nyt, for det er en oplagt plante at have stående på badeværelset, da den er utrolig glad for luftfugtighed.

Planten er smuk og har sin helt egen form. Den har gode egenskaber, for den øger sin fotosyntese, og renser dermed luften mere virksomt end så mange andre planter.

Planten er simpel, da den ikke kræver meget lys. Lyset kan faktisk gøre dens blade gule, hvis den bliver overbelyst. Derfor kan du roligt sætte fugleredebregnen ud på badeværelset.

Guldpalme
© Getty Images

Guldpalme giver dig det eksotiske udtryk

Guldpalmen giver et fantastisk løft til badeværelset, hvis man vel og mærke har pladsen til den. Men har man ikke så meget andet stående på badeværelset, eller er der et hjørne man skal have udfyldt, så er guldpalmens volumen oplagt.

En guldpalme skal aldrig stå i direkte solskin, og tilslutter sig samme kategori, som de foregående planter, om at være perfekt til badeværelset uden for meget lys.

Det som gør guldpalmen særdeles god, er at den renser luften for kuldioxid og skadelige stoffer, og det kan ofte være godt for luftvejene i et indelukket rum.

Aloe Vera
© Getty Images

Aloe Vera giver en tropisk aura

Du kender nok Aloe Vera fra forskellige hudplejeprodukter og som ingrediens i salver mod solskoldning og små forbrændinger. Den bliver endda beskrevet som en “wonder plant”.

Og det er ikke uden grund, for planten er nemlig god til at producere og rense ilten i rummet, derfor er den især god til soveværelset, men den trives også rigtig godt på badeværelset. Aloe Vera planten skal nemlig ikke have for meget belysning og fungerer fint i høj fugtighed og skal næsten ingen vedligeholdelse have.

Evighedsbuket
© Getty Images

Evighedsblomter er et sikkert valg

Selvom det ikke er en plante, så trender evighedsblomster, og du kan stort set købe dem i alle blomsterbutikker. Skal du have noget som bare ikke går galt, så er evighedsblomster et sikkert valg.

Evighedsbuketten er en buket lavet af tørrede blomster, hvilket gør den både er flot farverig og bæredygtig.

Den er særligt god at have stående på badeværelset, for som navnet referer til, så holder den i princippet evigt.

Læs hvordan du kan lave din egen smukke blomster buket her.

Hjerte filodendron
© Getty Images

Hjerte filodendron giver sjæl til det mørke badeværelse

Hjerte filodendron er en klatreplante, som kan skabe meget liv på badeværelset.

Den er oplagt til at have stående, hvor den kan få lov til at udfolde sig. Den smyger sig flot omkring en bambuspind, og kan give noget sjæl til rummet.

Foruden så stammer hjerte filodendron fra junglebunden i Brasilien. Og af den grund, så tåler den derfor ikke direkte sol, og er bedst tilpas i et rum med en høj luftfugtighed som badeværelset