Luftrensende planter til soveværelset
© iStock

Disse planter renser luften i dit soveværelse

Planter kan være gode for indeklimaet, da mange af dem renser luften for skadelige stoffer. Vi har fundet frem til 5 luftrensende planter, der får dig til at sove bedre.

Luftrensende planter

Planter pynter i soveværelset, men mange planter har samtidig en vigtig bonuseffekt: de renser luften for adskillige skadelige stoffer, der findes i vores boliger.

Det amerikanske rumforskningsinstituttet NASA har nøje undersøgt en bred vifte af planter for deres evner til at rense luften. Formålet var at finde frem til de planter, der bedst egner sig til at rense luften på rumstationer, men resultaterne kan sagtens overføres til moderne, velisolerede boliger. For uanset om vi taler om et soveværelse eller en rumstation, så optager planterne kuldioxid og afgiver "affaldsproduktet" oxygen. Undervejs i det kredsløb renser planterne luften for usunde stoffer. Det drejer sig blandt andet om benzen, som maling for eksempel kan afgive, eller formaldehyd, som blandt andet kan frigives fra limen i træprodukter.

Her er 5 af de luftrensende planter, som både kan rense luften i soveværelset, og samtidig vil klæde indretningen.

Kilde: wunderweib.de

Guldpalme som luftrensende plante til soveværelset
© iStock

Guldpalmen skaber en rolig belysning i soveværelset

Guldpalmen (Dupsis lutensis) giver et fantastisk lys, når det brydes mellem bladene.

En guldpalme skal aldrig stå i direkte solskin, og det er jo også sjældent blændende lys, man ønsker sig i sit soveværelse, så her er der et perfekt match. Samtidig er guldpalmen en fantastisk luftrensende plante, som stille og roligt renser luften for kuldioxid og skadelige stoffer.

Guldpalmen er også med til diskret at tilføje fugt til luften, og det kan ofte være godt for luftvejene i et indelukket og højisoleret soveværelse.

Aloe Vera som luftrensende plante til soveværelset
© iStock

Aloe Vera er en perfekt plante til soveværelset

Aloe Vera er at finde i alverdens fugtighedscremer og som ingrediens i salver mod solskoldning og mildere forbrændinger.

Aloe Vera burde også være en fast ingrediens på soveværelset. Den luftrensende plante er nemlig også god til at producere sund og renset ilt dér, hvor den stilfærdigt står og ånder.

Aloe Vera er en tropisk sukkulent. Den trives derfor som regel fint i den til tider varme luft i soveværelset – samtidig med, at den renser luften.

Alt i alt er Aloe Vera en perfekt plante, der kan stå på dit sengebord. Find inspiration til valg af sengebord her.

Stuebirk som luftrensende plante til soveværelset
© iStock

Stuebirk er en perfekt plante til soveværelset

Stuebirken (ficus benjamina) er ikke et birketræ. Den populære stueplante hører faktisk til morbærfamilien. Ude i den fri natur er den et stort træ med luftrødder, som hænger ned fra grenene.

Inde i vores boliger er den en af de mest velegnede luftrensende planter. Den har endda også evnen til at filtrere skadelige stoffer, som frigives fra tekstiler.

Svigermors skarpe Tunge som luftrensende plante til soveværelset
© iStock

Oplagt og smuk plante til soveværelset: Svigermors skarpe Tunge

Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciata) har fået en renæssance som stueplante med sin markante og grafisk aftegnede profil.

Sanseviera er en taknemmelig, luftrensende plante, som kan leve længe, og som trives fint i de fleste indendørs omgivelser, så længe den ikke overvandes.

Ud over at den, som de andre planter, afgiver ilt og renser luften for skadelige stoffer, er Svigermors skarpe tunge også god for vores luftveje. Der er også mange, der mener, at den hjælper mod både hovedpine og for højt blodtryk.

Nyrebregne som luftrensende plante til soveværelset
© iStock

Nyrebregnen renser luften og letter stress

En bregne som nyrebregnen er en af de mest luftrensende planter.

Samtidig er der også indicier for, at bregner anvendt som stueplanter kan have en regulerende virkning på vores nervesystem, og at den kan være med til at lette os for stress, mens vi sover.

Har du problemer med fluer i køkkenet, så skal du til gengæld ud i en af disse smukke og eksotiske kødædende planter.