15 planter, der er perfekte til lejligheden

Vi er besat af planter, men alle planter trives desværre ikke i lejligheder. Derfor har vi samlet de 15 bedste planter til lejligheden.

Din guide til planter i lejligheden

Planter er helt klart blevet et musthave i indretningen, men det kan godt være besværligt at holde liv i de grønne blade. Især hvis man ikke er udstyret med de grønneste fingre i verden. Vi har derfor samlet 15 planter, der både er det perfekte grønne touch i indretningen og nemme at tage sig af.

Guldranke

Guldranken er en smuk og nem stueplante, der ikke kræver meget mere end lidt vand, når jorden er tørret ud. Du skal undgå at stille guldranken i direkte sollys, så overvej at placere planten på en hylde eller i en reol.

Læs også: Dyrk din egen avocadoplante.

Violinfigen

Violinfigen er et meget hurtigt voksende træ, der har de genkendelige violinformede blade. En violinfigen er en smule mere arbejde, men til gengæld kan den blive helt op til 12 meter høj. Stil planten i et solrigt rum og vand den et par gange om ugen, så får du hurtigt en imponerende violinfigen.

Hvis du har mod på det, kan du også lave dine egne planter af stiklinger.

Pilea

Du er sikkert stødt på den fine plante før, da den er en af tidens mest hotte planter. En pilea vokser ganske hurtigt og kræver kun vand en gang om ugen. Faktisk vokser planten så hurtigt og nemt, at en enkelt stikling kan blive til en fuldvoksen plante på ingen tid, så det er en oplagt værtindegave.

Fingerfilodendron

Den populære plante er også kendt under navnet Monstera og er en alsidig favorit. Den kræver utrolig lidt pasning, og den trives bedst, hvis planten får lov til at tørre ud mellem vandinger. Hvis du tager dig godt af din fingerfilodendron, kan planten hurtigt vokse sig stor og imponerende.

Paradistræ

Et paradistræ er en smuk sukkulent med tykke, mørkegrønne blade. Planten kræver meget sollys, så stil dit paradistræ i vindueskarmen. Til gengæld skal den kun have vand en gang om måneden. Hvis du er heldig, oplever du måske, at dit paradistræ får stjerneformede blomster med et strejf af lyserødt hen over efteråret.

Fredslilje

Fredsliljen er en meget taknemmlig plante, der trives i de fleste miljøer. Planten er særligt luftrensende og passer derfor perfekt ind i soveværelset. Vær gavmild med vandet og nyd de smukke blade.

Oliventræ

Et oliventræ holder meget af solskin, og du skal derfor placere det i det sydligste vindue. Pas endelig på med at overvande træet, da det nemt drukner. Hvis du har en altan, kan du med fordel stille oliventræet der. Husk blot at tage det ind om vinteren.

Aloe vera

Aloe vera er en utrolig nem plante at holde. Bare sørg for at stille planten lyst og giv den vand, når jorden føles tør, så har du hurtigt en stor og flot aloe vera.

Philodendron xanadu

Philodendron xanadu er en imponerende stueplante med smukke, takkede blade. Planten skal helst vandes hver anden uge, og du kan med fordel overbruse den en gang i mellem.

Kaktus

Du kan få kaktusser i mange forskellige størrelser og former, men fælles for dem alle er, at de kræver meget lidt pleje. Stil dem lyst og gerne i direkte sollys.

Kentiapalme

Kentiapalmen er et godt bud på en lækker stuepalme, da den er stedsegrøn og fyldig. Palmen trives bedst i mørke omgivelser, så den er god at have stående i entreen eller et mørkt hjørne i stuen.

Gummitræ

Et gummitræ er perfekt til dig, der ønsker en lidt anderledes stueplante. Gummitræet kan snildt vokse sig stort og flot, hvis du tager dig godt af det. Stil den i et lyst rum og giv den vand omkring hver anden uge.

Elefantøre

Elefantøre er en smuk og hårdfør stueplante, der nyder masser af indirekte lys. Bladene har form som et elefantøre med et meget karakteristisk mønster i grønne og lilla farver.

Måneskin

Måneskin er en fin hængeplante med brogede blade. Det er en meget udtryksfuld plante, der altid viser dig, hvordan den har det. Stil planten i et lyst rum - dog uden direkte lys.

Sommerfuglekløver

Sommerfuglekløver er utrolig let at genkende med sine trekantede blade i en dyb, violet farve. Spar endelig ikke på hverken sollys eller vand. En plads i en lys vindueskarm er altså perfekt for sommerfuglekløveren.