Træt af fluer i køkkenet? Her er den overraskende, men oplagte løsning

Slip af med irriterende fluer med disse smukke og eksotiske kødædende planter.

Hvad er en kødædende plante?

De fleste kødædende planter vokser i næringsfattig jord, og må derfor skaffe sig næring på andre måder end de fleste planter – for eksempel ved at spise dine uønskede insekter i køkkenet. Planternes forskellige og specielle blade fungerer på hver sin måde som fælder for fluerne.

Vil du selv have en kødædende plante? Læs med og find ud af hvor de er til salg.

Pasning

Der findes mange arter af kødædende planter, og de skal passes forskelligt. Herunder finder du fire forskellige arter og råd til pasning.

Venus fluefanger

HAPS! Med sit drabelige tandsæt fanger denne kødædende planter fluer og andre små insekter.

Fluefangeren stortrives i køkkenets vindueskarm. Derfra kan den få masser af sollys og fange de små uønskede insekter. Henover vinteren skal den helst stå køligt, gerne i et skur eller udhus ved 5-12 grader. Jorden skal gerne holdes fugtig, og hvis ikke planten selv forsyner sig med nok næring, så må den gerne fodres – ved at lægge døde eller levende insekter i dens gab, når det er åbent ca. én gang hver eller hver anden uge.

Se nederst i artiklen vedrørende køb og salg af kødædende planter.

Kandebærer

Med sin bedøvende nektar og smukke mønstre lokker kandebæreren insekter i fælden.

Denne kødædende plante vil gerne stå meget lyst, dog skal den skærmes for direkte sol. Den er glad for høj fugtighed, så oversprøjt den med vandforstøver en gang imellem og hold dens jord fugtig. Kandebæreren kan fodres med insekter – de skal forsigtig lægges ned i dens "mund".

Se nederst i artiklen vedrørende køb og salg af kødædende planter.

Fluetrompeten

Plantens tragte fanger fluerne ind, hvor de som ved en rutchebane glider ned i bunden af planten, og bliver opløst. Farlig fluefanger.

Lad plantens jord være fugtig, uden at den overvandes. Fluetrompeten skal gerne placeres lyst, og trives både ude som inde. Dog skal den helst overvintre indendørs, hvor den skal fodres med levende eller tørrede insekter.

Se nederst i artiklen vedrørende køb og salg af kødædende planter.

Soldug

Soldugen skaber klæbrige dråber – disse fastholder insekterne når de flyver forbi. Jo mere de kæmper for at slippe fri, jo bedre hænger de fast.

En lys plads i køkkenet er bedst for denne kødæder, dog ikke direkte i solen, da for meget varme ikke er godt for den. Dog kan den overleve både mild frost og op til 40 graders varme i meget korte perioder. Jorden skal holdes fugtig hele året rundt, og planten har ikke brug for at overvintre under særlige forhold.

Se nederst i artiklen vedrørende køb og salg af kødædende planter.

Køb kødædende planter

Planterne samt frø er til salg i en del planteskoler og blomsterhandlere rundt i landet, og kan primært købes i sommerhalvåret. For løbende opdateret forhandlerliste følg med her.