Grønt badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Neel Rønholt deler de overvejelser, der har gjort hendes nye lækre bad så vellykket

Neel Rønholt og Jens Sætter-Lassens badeværelse i familien sjælfulde, stråtækte villa fra 1780 trængte til en opdatering. Og det var med en vis portion ærefrygt, de begav sig ud i at renovere. Men resultatet er blevet ret perfekt.

Badekaret måtte lade livet for noget bedre

Nogle af de beslutninger, der blev taget, var bl.a. at fjerne en væg, så rummet kunne gøres større, og sørge for opbevaring, så alting har sin plads, for som Neel siger:

– Hvis det er for besværligt at rydde op, får vi det ikke gjort ordentligt.

Derudover fjernede de brus- og badekarkombien, der var der før.

– Børnene skulle lige vænne sig til, at karret var væk. Men vi har løst det ved, at vi har købt en stor zinkbalje, som vi kan rykke ud og ind af bruseren, siger Neel.

Det moderne terrazzogulv og den fritlagte bjælke i loftet er med til at tale sammen med husets alder og netop forhindre, at arkitekturen og det nye badeværelse kommer til at stå i kontrast til hinanden.

– Bjælken kom fri, da vi rykkede væggen. Vi har et gammelt snedkerkøkken i egetræ, som passer godt til badeværelsesmøblet, så på den måde er der også en rød tråd rummene imellem. Jeg er glad for farver, men et badeværelse skal holde i mange år, og derfor valgte vi nogle elementer, som var tidløse og enkle. Der er grønne nuancer i gulvet, og en vægfarve er nem at skifte. Derfor blev det grøn for nu, og jeg er blevet vildt glad for, hvordan den spiller sammen med resten af rummet. Jeg elsker det her badeværelse, og vi taler virkelig tit om, hvor lækkert det er blevet.