Bad på 1,2 kvadratmeter

Der var kun lige lidt over en kvadratmeter til rådighed til et badeværelse i københavnerlejligheden. Men gennemtænkte løsninger og lækkert design har gjort det lille rum til et sted, hvor man gerne vil opholde sig.

Klassisk københavnerbad
© Andreas Mikkel Hansen

Klassisk københavnerbad

Et klassisk københavnerbad. De fleste, der bor i hovedstaden, eller i bylejlighed et andet sted i landet, ved, at der bag de tre ord gemmer sig et badeværelse med meget lidt plads.
Sådan et, der ofte scorer kommentaren “skal du bakke ind?”, og hvor resten af rummet bliver lige så vådt som én selv, når man tager brusebad.

Men at det også kan lade sig gøre at skabe et yderst funktionelt – og samtidig eksklusivt – bad på det frimærke, der ofte er til rådighed i mindre lejligheder, er dette bad et godt eksempel på.

Firmaet Bedre Bad kalder det deres sjoveste opgave og har gennemtænkt hver en centimeter af de 1,2 m² på Amager. Møbler, sanitet og stil er alt sammen valgt med tanke på pladsen, og naturen er forsøgt trukket ind midt i byen ved valget af lyse farver, teaktræ og sandsten.

Lille bad - ikke indeklemt
© Andreas Mikkel Hansen

Lille bad - ikke indeklemt

Københavnerbadet har alle nødvendige funktioner, men alligevel er det lykkes at indrette rummet sådan, at man ikke føler sig klemt. Bruseren er fra Hansgrohe, håndklædet fra Normann Copenhagen, og den lille fugl er Kristian Vedels Bird fra Architectmade. Sæberne i vinduet er fra Day Home, og skålen er fra Søstrene Grene.

Smalt jalousiskab
© Andreas Mikkel Hansen

Smalt jalousiskab

Et stort spejl er også med til at åbne et lille rum. Jalousiskabet fra Roar Køkkenet er en snedig opbevaringsløsning, hvor lågen ikke stjæler plads, når skabet åbnes.

Naturligt udtryk i microbadeværelset
© Andreas Mikkel Hansen

Naturligt udtryk i microbadeværelset

De cremefarvede fliser er fra FliseBent, og både de og skabet med låge i teaktræ er valgt for at et så naturligt udtryk som muligt.