© Geberit

Skab dynamik og personlighed på badeværelset ved hjælp af dette simple princip

Ved at tænke aktivt over brugen af blandt andet farver og former kan du gøre selv husets mindste rum spændende.

Hvordan skaber man blikfang, dynamik og personlighed på badeværelset, som jo er et forholdsvist lille rum? Det er der heldigvis rigtig mange bud på, men fælles for dem alle er, at de går ind under brugen af kontraster.

Kontraster er nemlig med til at skabe netop dynamik og personlighed i indretningen, og det er et af de helt basale indretningsprincipper, som ikke bare kommer og går sammen med trends. Tværtimod er de altid relevante – og altid oplagte at tænke ind, når man indretter et rum.

Det gælder også på badeværelset, som jo forholdsmæssigt er et af hjemmets mindste rum. Men det betyder altså slet ikke, at du ikke kan lade kontrasterne fylde.

Her får du en række tips til at tænke kontrasterne ind på badeværelset.

Brug farver

Farver er en helt oplagt og utroligt effektiv måde at skabe dynamik i et rum på. Det er heller ikke uden grund, at vi ofte taler om komplementærfarver, som jo er de farver, der står i kontrast til hinanden. Kombinér grøn og rød eller violet og gul, og bum, så har du et par skarpe kontraster, der hurtigt skaber liv og blikfang.

På samme måde kan du også kombinere det mørke med det lyse for at skabe kontrast. På badeværelset kan du meget oplagt gøre det ved at kombinere lyst egetræ (som er ekstremt populært for tiden) med sorte detaljer.

Greb, håndklædeholdere, vandhaner, brusere og betjeningsplader i mat sort er små detaljer, der komplementerer den varme og lyse egetræsfarve perfekt. Her er en håndklædeholder fra Geberit i mat sort kombineret med et Geberit Icon-møbel i lys eg. Find nærmeste forhandler på geberit.dk

© Geberit

Brug former

En anden god måde at skabe kontraster i indretningen på er ved at mikse det kantede og det organiske.

Det kan du for eksempel gøre på badeværelset ved at vælge en rund vask eller en rundet vandhane til det firkantede bord, eller du kan lægge et rundt tæppe på gulvet. Planter kan have samme effekt. Et ovalt eller rundt spejl kan også blødgøre badeværelsets lige linjer som på billedet herunder.

Geberit Icon-møblet med de skarpe kanter står her i fin kontrast til Geberit Option Round-spejlet, der har indirekte lys. Find nærmeste forhandler på geberit.dk

© Geberit

Brug disse andre tricks til at skabe kontraster

Der er rigtig mange måder at tænke i kontraster på, når du indretter et hjem. Ud over komplementærfarverne, de lyse og mørke farver og formerne i rummet kan du blandt andet også tænke i disse modsætninger:

  • Store og små møbler/elementer
  • Spredte og samlede møbler/elementer
  • Høje og lave møbler/elementer
  • Bløde og hårde møbler/elementer
  • Vandrette og lodrette møbler/elementer
  • Fyldte og tomme hylder, skabe, osv.
  • Åbne og lukkede skabe
  • Mønstrede og ensfarvede overflader

En af de meget synlige detaljer på badeværelset er toilettets betjeningsplade. Hos Geberit kan du også få denne i mat sort, så den matcher til rummets andre sorte elementer – her ses for eksempel Geberit Sigma70. Find nærmeste forhandler på geberit.dk

© Geberit