Drømmen om kontraster

I første omgang ville Tina og Kasper Mejlgaard blot male det gamle badeværelse, for at kunne bruge kræfterne på at renovere resten af deres nye villa.

© Lars Kaslov

Selv om det gamle badeværelse på mange måder var ret charmerende og egentlig sagtens kunne fremstå ganske flot med en omgang hvid maling tilsat de helt rigtige accessories, så viste det sig alligevel, at det var en tand for nedslidt, hvilket en malerpensel på ingen måde kunne rette op på.

Parret tog en dyb indånding og besluttede, at de lige så godt kunne give den hele armen, når nu de alligevel skulle til at lave det hele om.

Fra det eksisterende badeværelse var der to døre på den vægside, hvor der i dag er lavet vaskeborde. Den ene førte ind til et lille toiletrum, og fra den anden var der adgang til et lille pulterrum.

Parret ville stadig gerne have toiletfunktionen adskilt fra baderummet. Derfor er de to rum nu slået sammen til et stort og aflangt toilet. Det har betydet, at døren tættest på det store karnapvindue er blevet sløjfet, og den anden dør er rykket helt hen til bagvæggen, for at få så meget plads på toilettet som muligt.

Baderummet er i store træk uændret. Bortset fra at badekarret er fjernet til fordel for en brusekabine, der er så bred og dyb, at det ikke er nødvendigt med nogen form for afskærmning. Vandet kan simpelthen ikke nå ud over brusekanten, uanset hvor meget man plasker og sprøjter.

Selve indretningen var Tina og Kasper ikke helt sikre på, blot havde de altid drømt om et badeværelse med store kontraster. De tog derfor kontakt til BO BEDREs indretningsarkitekt- og ekspert Lone Barslund, som med ganske få streger forandrede badeværelset fuldstændigt. Ikke mindst fordi hun har valgt at bruge helt sorte fliser på gulvet og i hele bruseafsnittet.

© Lars Kaslov

De naturfarvede kurve til de små rene eller brugte håndklæder er fra Ikea.

© Lars Kaslov

Når man endelig har pladsen til det, er det vidunderligt at kunne stå under den store Raindance-bruser fra Hansgrohe. En afskærmning har heller aldrig været på tale, da det er noget nær umuligt at sprøjte ud over bruseafsnittets afgrænsning. De sorte fliser fra Evers kræver ekstra aftørring, for at undgå synlige spor af kalkaflejringer.

© Lars Kaslov

Fra indgangen og videre frem er der adgang til det nyindrettede toilet og til venstre, hvor der tidligere stod en stor radiator, er der nu blevet plads til et par smalle skabe.

© Lars Kaslov

En ting er, at det blå badekar nu er fjernet, men de to afgørende ting, som gør hele forskellen fra før til nu, er, at den gamle støbejernsradiator er blevet fjernet til fordel for gulvvarme i hele rummet.

© Lars Kaslov

Det eneste, der er bevaret fra det oprindelige badeværelse, er de smukke gamle karnapvinduer, der med sine nostalgiske tynde sprosser giver en god kontrast til det ellers så moderne rum.

© Lars Kaslov

Kikker man op mod loftet vil man også kunne se den elegante belysning, der stille og roligt siver ned langs væggene takket være den indirekte loftbelysning. Belysningsformen er helt klar værd at kopiere, hvis man alligevel tænker på at sænke loftet. Det betyder rigtig meget for rummet, fordi det tilfører en ekstra dimension.

© Lars Kaslov

På pladsen hvor der tidligere stod en stor radiator, er der nu blevet plads til et par smalle skabe, som Tina og Kasper primært bruger til deres kosmetiske produkter. De smukke æsker øverst på møblet har de købt i en bazar i Egypten.

© Lars Kaslov

Det aflange toiletrum var tidligere opdelt i to mindre rum. Et til toilettet og et andet, der blev brugt som opbevaringsrum for blandt andet håndklæder og andet tilbehør til badeværelset. I dag er det udelukkende brugt til toilettet, således at badeværelset kan benyttes af flere familiemedlemmer på én gang.

© Lars Kaslov

Tina og Kasper Mejlgaards badeværelse er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan udsmykke et rum udelukkende ved at arbejde med rene linjer og elementer i stor kontrast. Nogen anden form for udsmykning er faktisk overflødig og vil i mange tilfælde blot ødelægge det stilfulde udtryk.

© Lars Kaslov

Gevirerne i poleret aluminium er hjembragt fra Berlin.

Relaterede Artikler