10 uimodståelige sommerdesserter med jordbær

Sommertid er jordbærtid. Vi har samlet 10 lækre og friske desserter med masser af jordbær.

Islagkage med bær

En islagkage tager lidt tid at lave – mest fordi du skal vente på, at hvert enkelt lag skal fryses, men det er tiden værd. Denne lagkage har tre lag med smag af blåbær, hindbær og jordbær.

© Stine Christiansen

Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær

Man kan ikke blive andet end i godt humør af denne farverige islagkage – og så kan den jo laves flere dage i forvejen!

Jordbær med havredrik

Hjemmelavet havredrik gør denne dessert virkelig dejlig. Det tager lidt tid at lave den, men du også bruge den i en kop kaffe i stedet for mælk.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hjemmelavet havrekoldskål med jordbær

Prøv en af sommerens absolutte favorit-desserter lavet på havredrik. Nemlig havrekoldskål! Her serveres den med dejlige, marinerede jordbær. Den perfekte dessert til sommermiddagen på terrassen.

Prøv opskriften her

Tærter med bærkompot og marengs
© Tia Borgsmidt

Små tærter toppet med sommerens bær

Fine og delikate tærter som gemmer på en sød og sommerlig bærkompot lavet på for eksempel jordbær, hindbær og ribs. De søde tærter er den perfekte afslutning på en dejlig sommermiddag.

Find opskriften her

Nødde-marengskage med sommerbær
© Stine Christiansen

Overdådig nødde-marengskage med sommerbær

Denne lækre nødde-marengskage vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster. Top den med friske jordbær, hindbær, blåbær og spiselige blomster for at fuldende kagens sommerlige udtryk.

Find opskriften her

Mango-jordbær ispinde
© Stine Christiansen

Mango-jordbær ispinde

Forkæl børnene med disse farverige og læskende sodavandsis lavet af mango og jordbær. De hjemmelavede ispinde er nemme at lave og kræver ganske få ingredienser, og så er de faktisk næsten sunde, selvom de ikke smager sådan!

Find opskriften her

Islagkage med kokos og jordbær
© Anders Schønnemann

Den perfekte lagkage til sommermånederne

Her er den absolutte sommer-islagkage, som kombinerer sommerens favoritsmage i form af kokosis, mørk rom, jordbær og flødeskum. Servér den til sommerens fødselsdage eller til middagsgæsterne, som uden tvivl vil lade sig imponere!

Find opskriften her

Carpaccio af jordbær og koldskål-is
© Anders Schønnemann

Carpaccio af jordbær med lime og koldskålsis

Denne dessert emmer af sommer. Den består af jordbær i tynde skiver sammen med masser af lime og serveres med en frisk, hjemmelavet koldskålsis.

Find opskriften her

Nøddekager med jordbærskum

Nøddekager med jordbærskum

Disse nøddekager med jordbærskum er både smukke, luftige og lækre, og de er perfekte som en fin og enkel sommerdessert. Kagerne bages i forvejen, så det eneste, du skal gøre om aftenen, er, at pynte dem lige inden du serverer dem for dine gæster.

Find opskriften her

Moderne trefarvet is
© Stine Christiansen

Nyfortolkning af den klassiske, trefarvede is

Prøv denne moderne udgave af den klassiske, trefarvede is, som byder på en lækker kombination af brombæris, jordbæris samt kokos og romis. Den perfekte, afkølende dessert til de varme sommerdage.

Find opskriften her

Jordbærkoldskål
© Tia Borgsmidt

Koldskål med jordbærpuré og hjemmebagte kammerjunkere

En lille portion koldskål smager af sol og sommer. Vi bager selv kammerjunkerne og nyder den knasende gode smag af fuldkorn, citronskal og kardemomme.

Find opskriften her

LÆS OGSÅ