
Moderne trefarvet is
Prøv den klassiske trefarvet is i en moderne og meget bedre udgave med brombær og jordbær.
AfGitte Heidi Rasmussen
Is tricolore
10 portioner
Det skal du bruge:
Brombæris
- 1 æggehvide
- 1 knsp. salt
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
- ¼ liter piskefløde
- 100 g brombær
Jordbæris
- 1 æggehvide
- 1 knsp. salt
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
- ¼ liter piskefløde
- 125 g jordbær
Kokos & romis
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- ½ ds. kokosmælk, fuldfed
- saft og revet limeskal fra 1 økologisk lime
- ¼ liter piskefløde
- 2 spsk. Malibu-rom
Sådan gør du:
- Pisk æggehviden stiv, tilsæt salt og 50 g sukker, og pisk, til marengsen er sej.
- Pisk æggeblomme og resten af sukkeret luftigt. Tilsæt piskefløde og pisk, til cremen er let og luftig som flødeskum.
- Findel brombær med en stavblender, og vend dem og æggehviderne i flødecremen.
- Samme fremgangsmåde med jordbæris.
- Kom først brombærisen i en rugbrødsform beklædt med plastfilm, glat overfladen, kom jordbærisen i, glat, og sæt isen i fryseren, til den begynder at stivne.
- Pisk æggeblommer, sukker, kokosmælk og lime sammen i en skål over vandbad.
- Pisk, til cremen begynder at tykne.
- Rør fløden i, og smag til med Malibu-rom. Afkøl og frys isen i en ismaskine, til konsistensen er som softice, eller sæt den i fryseren i en skål, og frys under jævnlig omrøring.
- Kom isen i formen, når den har softicekonsistens, glat overfladen, og sæt tricolore-isen tilbage i fryseren, til den er fast.
- Skær isen i pæne stykker, og servér med fx friske bær.
- Hvid chokoladesauce smagt til med Malibu-rom smager også forrygende til.