Nøddekager med jordbærskum

Overdådige, smukke, luftige og lækre små nøddekager med jordbærskum er en fin, enkel sommerdessert.

Nøddekager med jordbærskum

Nøddekager med jordbærskum

Her finder du opskriften på lækre nøddekager med jordbærskum, som kan spises som en fin, enkel sommerdessert.

Kagerne bages i forvejen og pyntes lige før servering.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Kager

Nøddekager

  • 58 g nødder, fx hasselnødder og mandler
  • 1 stk. æggehvider
  • 58 g sukker
  • 33 g chokolade, mørk

Jordbærskum

  • 100 g jordbær
  • 16 g flormelis
  • ¾ dl piskefløde
  • 2 stk. stålringe, 8 cm diam.
  • 100 g fx jordbær, hindbær og ribs
  • mørk chokolade, en smule til pynt

Sådan gør du:

  • Stil ovnen på 160°.
  • Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel.
  • Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe.
  • Vend nødder og hakket chokolade i massen.
  • Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag i ca. 25 min.
  • Rens jordbærrene, drys med flormelis, og blend dem.
  • Pisk fløden til et tykt skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og pynt med bær og chokoladespåner.

TIP: Kagen kan også bages i en stor form. Fx en springform på ca. 20 cm i diameter.