Dessert Nøddekager med jordbærskum Overdådige, smukke, luftige og lækre små nøddekager med jordbærskum er en fin, enkel sommerdessert. Af Lone Kjær — 31. juli 2014 Nøddekager med jordbærskum Her finder du opskriften på lækre nøddekager med jordbærskum, som kan spises som en fin, enkel sommerdessert.Kagerne bages i forvejen og pyntes lige før servering. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 Kager + Nøddekager 58 g nødder, fx hasselnødder og mandler 1 stk. æggehvider 58 g sukker 33 g chokolade, mørk Jordbærskum 100 g jordbær 16 g flormelis ¾ dl piskefløde 2 stk. stålringe, 8 cm diam. 100 g fx jordbær, hindbær og ribs mørk chokolade, en smule til pynt Sådan gør du: Stil ovnen på 160°. Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel. Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe. Vend nødder og hakket chokolade i massen. Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag i ca. 25 min. Rens jordbærrene, drys med flormelis, og blend dem. Pisk fløden til et tykt skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose med stjernetylle. Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og pynt med bær og chokoladespåner. TIP: Kagen kan også bages i en stor form. Fx en springform på ca. 20 cm i diameter. Relateret Dessert 10 uimodståelige sommerdesserter med jordbær Tilbehør Salat med burrata, jordbær, oliven og croutoner Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Dessert Dessertlagkage med rabarber og portvin Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Hovedret Hverdags-vege-wok med kål og nudler