
Nøddekager med jordbærskum
Overdådige, smukke, luftige og lækre små nøddekager med jordbærskum er en fin, enkel sommerdessert.
AfLone Kjær
Nøddekager med jordbærskum
Kagerne bages i forvejen og pyntes lige før servering.
6 kager
Det skal du bruge:
Nøddekager
- Nødder 175 g, fx hasselnødder og mandler
- Æggehvider 3 stk.
- Sukker 175 g
- Chokolade 100 g mørk
Jordbærskum
- Jordbær 300 g
- Flormelis 50 g
- Piskefløde 21⁄2 dl
- Stålringe 6 stk. 8 cm diam.
- Bær 300 g til pynt, fx jordbær, hindbær og ribs
- Mørk chokolade en smule til pynt
Sådan gør du:
- Stil ovnen på 160°.
- Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel.
- Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive og danner toppe.
- Vend nødder og hakket chokolade i massen.
- Pensl de 6 stålringe, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i formene, og bag i ca. 25 min.
- Rens jordbærrene, drys med flormelis, og blend dem.
- Pisk fløden til et tykt skum, og vend med de blendede jordbær. Hæld i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Løsn forsigtigt kagerne fra formene. Sprøjt jordbærskummet på kagerne, og pynt med bær og chokoladespåner.
TIP: Kagen kan også bages i en stor form. Fx en springform på ca. 20 cm i diameter.