Sommertærter med bærkompot og marengs

Er du på udkig efter en frisk og lækker dessert, som du nemt kan lave derhjemme?

Sommertærte med bærkompot
© Tia Borgsmidt

Sommertærter med bærkompot og marengs

Søde små sommertærter, der gemmer på en kompot af sommerbær toppet med brændt marengs, er den perfekte afslutning på en dejlig sommermiddag.

Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 12 små tærteforme

Bærkompot

  • 500 g sommerbær fx jordbær, hindbær, ribs
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. citronsaft
  • 125 g sukker

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Bland hvedemel med flormelis.
  2. Smuldr dejen i melet, og saml med ægget. Er dejen for klistret, tilsættes lidt mere mel.
  3. Læg dejen tildækket på køl ca. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 180 °.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm.
  6. Stik dejen ud med en udstikker, så den passer i størrelsen til dine forme.
  7. Fordel dejen i de små smurte forme. Tryk dejen godt op af kanten.
  8. Fyld tærterne med et stykke bagepapir og tærtekugler, og bag dem i ca. 10 minutter.
  9. Fjern bagepapir og tærtekugler, og bag i yderligere ca. 1-2 minutter, til dejen er gylden.

Bærkompot

  1. Skyl og rens bærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn + stang, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot.
  2. Smag eventuelt kompotten til med mere sukker, men husk, den må gerne have lidt syrlighed, da marengsen også er sød.
  3. Afkøl kompotten.

Marengs

  1. Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker.
  2. Fyld tærterne med bærkompot, og top med marengs, gerne lidt skødesløst.
  3. Brænd den med en crème brulée-brænder eller under grillen, til den får lidt farve.

Vigtigt: Fyld først de små bærtærter lige før servering, så tærtebundene stadig er sprøde.